Предсједник синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић са синдикалцима “ ЈЕЛШИНГРАДА “ Градишка

Предсједник синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић са синдикалцима " ЈЕЛШИНГРАДА " Градишка

Синдикална организација фабрике машина “ PMP Jelšingrad “ из Градишке налази се пред врло великим активностима. На проширеној сједници синдикалног одбора овог предузећа једногласно су донесени закључци да се покрене питање руковођења синдикалне организације у минуле 4 године, те да се организује састанак са већином радника, како би се синдикална организација значајније омасовила.
Перица Праштало, предсједник синдиката у “ Јelšingradu “ каже да ће појачаним радом доћи до омасовљења синдикалне организације, а самим тим и њеном враћању правој сврси; улози социјалног партнера и сарадњи са менаџментом предузећа.
Тане Пеулић,предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС, каже да ће синдикат свим расположивим капацитетима подржати иницијативу радника „Јelšingrada“.
“ Осим бесплатне правне помоћи радницима нздимо и посредовање у фази преговора са послодавцима, едукацију младих синдикалаца и сваку другу сарадњу. Ово је млад и узоран колектив, синдикат овдје има подршку менаџмента и нема разлога да не успијемо, односна да већ прије зиме не постанемо знатно бројнија и респектабилнија синдикална организација, рекао је Пеулић „.
Очекује се да ће до састанка са већином радника овог предузећа доћи до краја овога мјесеца.
У раду проширеног синдикалног одбора “ PMP Jelšingrad “ учествовали су и предсједник Тане Пеулић и синдикални повјереник за Градишку, Лакташе и Србац Бошко Гргић.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]