Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић, одржао састанке у а.д. Рудник боксита Сребреница, ТРБ Братунац и Алумина Зворник

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске одржао је радне састанке у предузећима а.д. Рудник боксита Сребреница, ТРБ Братунац и Алумина Зворник.

У предузећу а.д. Рудник боксита Сребреница одржан је састанак синдикалног одбора са Директором предузећа. Разговарано је о превазилажењу тешке ситуације у овом предузећу. На састанку су усаглашени следећи закључци:

1. Да руководство предузећа уложи максималан напор да се радницима до 05. јануара 2018. године исплати једна плата
  2. Да Директор предузећа најкасније до 19. јануара 2018. године обезбједи одржавање састанка између већинског власника капитала и менаџмента предузећа са синдикалним одбором и предсједником Синдиката металске индустрије и рударства РС, на коме ће бити разговарано о начину превазилажења тешке ситуације у предузећу.

Предсједник синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске посјетио је и предузеће ТРБ Братунац гдје је одржао састанак са синдикалним одбором предузећа и представником менаџмента. Констатовано је да је ситуација у предузећу веома добра, те да се почетком следеће године отпочну преговори са менаџментом предузећа о могућству повећања цијене рада.

У предузећу Алумина Зворник, синдикални одбор и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства су разговарали о писму које је синдикалној организацији достављено од стране предсједника Управног одбора, те је донесен закључак да се затражи састанак са предсједником Управног одбора на коме би се разговарало о могућности за повећање најниже цијене рада.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске