Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске на састанку са синдикалцима “ Метал “ а.д. Градишка

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске на састанку са синдикалцима " Метал " а.д. Градишка

Синдикални одбор синдикале организације “ Метал “ а.д. Градишка је након одржаног састанка са предсједником Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске упутио власнику капитала Допис којим се тражи одржавање заједничког састанка најкасније до 15.12.2018. године.

На састанку синдикалног одбора је констатовано следеће:

1. Доприноси на плате се не уплаћују на вријеме и касне и до 10 дана
  2. Плате се не исплаћују до 15. у мјесецу већ касне 5 до 10 дана, а није познато кад ће бити ислаћена плата за октобар мјесец 2018. године, иако се планови производње извршавају
  3. Преостале дане годишњег одмора радници не могу користити на лични захтјев, иако је било договорено да се од новембра почне са кориштењем преосталих годишњих одмора.

Синдикални одбор такође је констатовао да су сви договори од 23.03.2018. године са господином Ivom Ruzzonom испоштовани , те у том смислу очекују да се заједнички састанак одржи најдаље до 15.12.2018. године. На овом састанку би биле утврђене даље активности на реализацији свих договорених планова производње за 2018. и 2019. годину, а што је и био закључак на састанку одржаном 23.03.2018. године.

Синдикални одбор је увјерен да ће власник капитала размотрити ове захтјеве радника те очекује позитиван одговор.

Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана, Београд 10 - 12. децембар

“ Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана “ , Београд 10 – 12. децембар

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду округлог стола о теми „Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана“ који организује Регионални синдикални савјет Солидарност којег су основали савези синдиката [опширније]