Предсједник Пеулић разговарао са новим директором и новом предсједницом синдиката у “ Механизмима Б “ у Градишци

Предсједник Пеулић разговарао са новим директором и новом предсједницом синдиката у 'Механизмима Б' у Градишци

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС и  синдикални повјереник Бошко Гргић данас су се састали са чланицама Синдикалног одбора и менаџерима предузећа ‘Механизми Б’ из Градишке.

Предсједник Пеулић се том приликом упознао са новоизабраном предсједницом Синдикалне организације овога предузећа, Сањом Рацом, те са Бобаном Чегаром, новим директором предузећа.

Директор Бобан Чегар подржао је рад синдиката и најавио повећање плате и у овој години.

-Наша политика није штедња на радничким платама, већ на трошковима, залихама  и управљању репроматеријалима. Синдикат сматрам саиграчем у вођењу овога система и имаће увијек моју подршку, рекао је Чегар.

Мирко Караулац, директор предузећа од оснивања, убраја се у ред менаџера који респектују синдикат и раднике, такође је присуствовао данашњем састанку.

-Радник је одувијек био у жижи нашег интересовања. Радује и чињеница да смо почели стипендирати студенте. Срећан сам што остављам здраву фирму здравом колективу.  Вјерујем да ће млади људи знати унаприједити ово предузеће које ради за водеће свјетске компаније попут ‘Philipsa’ и ‘Boscha’,рекао је Караулац.

Предсједник Пеулић   каже да га је нова предсједница обрадовала информацијом о новим члановима синдиката, а нови директор о најављеном повећању плате.

-И предсједница Сања Раца и директор Бобан Чегар имају моју пуну подршку. Веома смо захвални господину Караулцу, који је у нама годинама видио истинске пријатеље, а потом и  искрене социјалне партнере. ‘Механизми Б“  је мало предузеће, али је понос  наше привреде, рекао је Пеулић.

‘Механизми Б’  се баве  производњом малих кућанских апарата, депилатора, производа за ауто  индустрију и других компонената.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!