Предсједник Пеулић присуствовао састанку синдикалног одбора Технички ремонт Братунац

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић, присутвовао је састанку синдикалног одбора синдикалне организације Технички ремонт Братунац.

Том приликом је информисао чланове синдикалног одбора о активностима Савеза синдиката Републике Српске везано за актуелну одлуку Владе РС о смањењу неопорезивог дијела плате, што ће довести до повећања плата у Републици Српској за све раднике.

Састанку је испред менаџмента предузећа присуствовао Жељко Пантелић, руководилац сектора за људске ресурсе.

На састанку је синдикални одбор донио закључак да се генералном директору предузећа упути позив за одржавање састанка на коме би главне теме биле :

1. Почетак преговора око усаглашавања новог Посебног колективног уговора за запослене у ТРБ Братунац
  2. Побољшање материјалног статуса запослених кроз мјере Владе РС и преговори о могућности повећања најниже цијене рада у предузећу

Планирано је да се састанак одржи у наредних десет дана. Нацрт Посебног колективног уговора ће припремити правна служба Савеза синдиката Републике Српске и доставити га синдикату и руководству предузећа на даље усаглашавање.

Предсједник Пеулић је одржао и краћи састанак са предсједником синдикалне организације Превент д.о.о. Сребреница Медином Шабановићем и чланом синдикалног одбора Хамдијом Гушићем. На овом састанку договорено је да се директору предузећа упути званични позив за састанак, те договорена питања која треба кандидовати на овом састанку како би се превазишли одређени проблеми који у овом предузећу постоје.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]