Предсједник Пеулић присуствовао састанку синдикалног одбора Технички ремонт Братунац

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић, присутвовао је састанку синдикалног одбора синдикалне организације Технички ремонт Братунац.

Том приликом је информисао чланове синдикалног одбора о активностима Савеза синдиката Републике Српске везано за актуелну одлуку Владе РС о смањењу неопорезивог дијела плате, што ће довести до повећања плата у Републици Српској за све раднике.

Састанку је испред менаџмента предузећа присуствовао Жељко Пантелић, руководилац сектора за људске ресурсе.

На састанку је синдикални одбор донио закључак да се генералном директору предузећа упути позив за одржавање састанка на коме би главне теме биле :

1. Почетак преговора око усаглашавања новог Посебног колективног уговора за запослене у ТРБ Братунац
  2. Побољшање материјалног статуса запослених кроз мјере Владе РС и преговори о могућности повећања најниже цијене рада у предузећу

Планирано је да се састанак одржи у наредних десет дана. Нацрт Посебног колективног уговора ће припремити правна служба Савеза синдиката Републике Српске и доставити га синдикату и руководству предузећа на даље усаглашавање.

Предсједник Пеулић је одржао и краћи састанак са предсједником синдикалне организације Превент д.о.о. Сребреница Медином Шабановићем и чланом синдикалног одбора Хамдијом Гушићем. На овом састанку договорено је да се директору предузећа упути званични позив за састанак, те договорена питања која треба кандидовати на овом састанку како би се превазишли одређени проблеми који у овом предузећу постоје.

Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]
в

Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској, Бања Лука, 3 – 4. јул