Предсједник Пеулић на радном састанку у а.д. Рудник боксита Сребреница

У Сребреници је данас одржан радни састанак коме су присуствовали  чланови синдикалног одбора и предсједник синдикалне организације предузећа Раде Грујчић, предсједник синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић, те директор предузећа Младен Радић и члан Управног одбора Ратко Марковић.

На састанку је разговарно о начинима за превазилажење тешке ситуације у предузећу првенствено у смислу исплате заосталих плата радницима.

Након дуже расправе договорено је да се у току следеће седмице исплати једна плата за шта постоје обезбјеђена средства, те да у току следеће седмице менаџмент предузећа обезбједи одржавање још једног радног састанак на коме би поред присутних на данашњем састанку присуствовао и већински власник капитала.

На том састанку би требало договорити начин превазилажења тренутних проблема у предузећу, те разговарано о плановима за пословну 2019. годину.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]