Предсједница Синдиката грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске Драгана Врабичић одржала радне састанке на Палама

Одржан састанак у синдикалној организацији а.д. Топлана Пале

Дана 16.01.2018. године предсједница Синдиката радника грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске, Драгана Врабичић, је била на радним састанцима са предсједницима синдикалних организација и члановима Синдиката на општини Пале. Састанци су одржани у синдикалној организацији КП „Градска топлана“ АД Пале гдје се расправљало о тренутним проблемима у тој синдикалној организацији а након тога је одржан и састанак са директром Топлане гдје је договорено како и на који начин превазићи проблеме у овом предузећу.

Након тога је одржан заједнички састанак са предсједницима синдикалних организација и члановима синдиката из ЈП „Водовод и канализација“ АД и ЈП „Комунално“ АД Пале, гдје је учесницима састанка презентован недавно потписан Посебни колективни уговор за комуналне и услужне дјелатности. Предсједница Синдиката се састала и са директором Паљанског водовода и разговарала о стању у том предузећу.

Састанцима су поред предсједнице Сидиката присуствовали и потпредсједник Синдиката ГСК РС Самарџија Његош и извршни секретар Регионалног синдикалног центра Источно Сарајево Башевић Марина.

Делегација Савеза синдиката Републике Српске у радној посјети општинама Лакташи и Србац

Активности у синдикалним организацијама
Делегација Савеза синдиката Републике Српске у којој су били Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Горан Савановић, извршни секретар за регионални [опширније]
Повећање плата за све раднике, измјене Закона о раду и потписивање колективних уговора приоритетни захтјеви ССРС према социјалним партнерима