Предсједница Синдиката грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске Драгана Врабичић одржала радне састанке на Палама

Одржан састанак у синдикалној организацији а.д. Топлана Пале

Дана 16.01.2018. године предсједница Синдиката радника грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске, Драгана Врабичић, је била на радним састанцима са предсједницима синдикалних организација и члановима Синдиката на општини Пале. Састанци су одржани у синдикалној организацији КП „Градска топлана“ АД Пале гдје се расправљало о тренутним проблемима у тој синдикалној организацији а након тога је одржан и састанак са директром Топлане гдје је договорено како и на који начин превазићи проблеме у овом предузећу.

Након тога је одржан заједнички састанак са предсједницима синдикалних организација и члановима синдиката из ЈП „Водовод и канализација“ АД и ЈП „Комунално“ АД Пале, гдје је учесницима састанка презентован недавно потписан Посебни колективни уговор за комуналне и услужне дјелатности. Предсједница Синдиката се састала и са директором Паљанског водовода и разговарала о стању у том предузећу.

Састанцима су поред предсједнице Сидиката присуствовали и потпредсједник Синдиката ГСК РС Самарџија Његош и извршни секретар Регионалног синдикалног центра Источно Сарајево Башевић Марина.

Синдикална потрошачка корпа за април 2018. године 1883,17КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у априлу 2018. године, коштала је 1883,17 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 840,00 КМ, покривала  са свега 44,61 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за април 2018. године

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у априлу 2018. године износи 840,00 КМ и није се мијењала у односу на просјечну нето плату исплаћену у марту 2018. године. Синдикална потрошачка корпа за април 2018. [опширније]