Предсједница Економско – социјалног савјета РС Ранка Мишић предводи делегацију ЕСС РС која учествује на техничком састанку представника економско-социјалних савјета држава западног Балкана, Сарајево, 14 – 16. новембар 2017. године

Делегацију Економско-социјалног савјета Републике Српске коју чине представници Савеза синдиката РС, Уније удружења послодаваца РС, Владе РС и секретар ЕСС РС предводи предсједница Ранка Мишић, која ће презентовати институционални и законодавни оквир за рад и функционисање Економско-социјаног савјета Републике Српске.

У оквиру регионалног пројекта „Економско-социјална платформа“ – ESAP представници Економско-социјалног савјета Републике Српске  учестоваће на техничком састанку представника економско-социјалних савјета држава западног Балкана, који ће се одржати  периоду од 14 – 16. новембра 2017. године у Сарајеву. Тема састанка је размјена искустава и знања у вези са законским и институционалним оквирима за рад економско-социјалних савјета, изградња капацитета секретаријата и унапређење јавне свијести о раду економско-социјалних савјета.

У раду пројекта поред представника Економско-социјалног савјета Републике Српске и Економско-социјалног вијећа ФБиХ који у складу са ентитетским надлежностима представаљају БиХ,  учествују и представници економско-социјалних савјета Србије, Косова, Црне Горе, Македоније и Албаније. Пројекат „ЕСАП“ финансира ЕУ а реализују представници МОР-а.

Делегацију Економско-социјалног савјета Републике Српске коју чине представници Савеза синдиката РС, Уније удружења послодаваца РС, Владе РС и секретар ЕСС РС предводи предсједница Ранка Мишић, која ће презентовати институционални и законодавни оквир за рад и функционисање Економско-социјаног савјета Републике Српске.

Извор: Економско – социјални савјет РС

Синдикална потрошачка корпа за мај 2019. године 1894,39KM

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у мају  2019.године, коштала је 1894,39 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 903,00 КМ, покривала са свега 47,67 одсто. Просјечна [опширније]

Статистички подаци за мај 2019. године