Предсједница Економско – социјалног савјета РС Ранка Мишић предводи делегацију ЕСС РС која учествује на техничком састанку представника економско-социјалних савјета држава западног Балкана, Сарајево, 14 – 16. новембар 2017. године

Делегацију Економско-социјалног савјета Републике Српске коју чине представници Савеза синдиката РС, Уније удружења послодаваца РС, Владе РС и секретар ЕСС РС предводи предсједница Ранка Мишић, која ће презентовати институционални и законодавни оквир за рад и функционисање Економско-социјаног савјета Републике Српске.

У оквиру регионалног пројекта „Економско-социјална платформа“ – ESAP представници Економско-социјалног савјета Републике Српске  учестоваће на техничком састанку представника економско-социјалних савјета држава западног Балкана, који ће се одржати  периоду од 14 – 16. новембра 2017. године у Сарајеву. Тема састанка је размјена искустава и знања у вези са законским и институционалним оквирима за рад економско-социјалних савјета, изградња капацитета секретаријата и унапређење јавне свијести о раду економско-социјалних савјета.

У раду пројекта поред представника Економско-социјалног савјета Републике Српске и Економско-социјалног вијећа ФБиХ који у складу са ентитетским надлежностима представаљају БиХ,  учествују и представници економско-социјалних савјета Србије, Косова, Црне Горе, Македоније и Албаније. Пројекат „ЕСАП“ финансира ЕУ а реализују представници МОР-а.

Делегацију Економско-социјалног савјета Републике Српске коју чине представници Савеза синдиката РС, Уније удружења послодаваца РС, Владе РС и секретар ЕСС РС предводи предсједница Ранка Мишић, која ће презентовати институционални и законодавни оквир за рад и функционисање Економско-социјаног савјета Републике Српске.

Извор: Економско – социјални савјет РС

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]