Повећање најниже плате и усаглашавање текста Општег колективног уговора на дневном реду посљедње сједнице Економско – социјалног савјета РС за ову годину

Повећање најниже плате и усаглашавање текста Општег колективног уговора на дневном реду последње сједнице Економско - социјалног савјета РС за ову годину

У уторак, 26. децембра 2017. године, одржаће се сједница Економско-социјалног савјета Републике Српске у оквиру које ће социјални партнери и Влада усаглашавати нови износ најниже плате у Републици Српској и наставити преговоре у циљу усаглашавања текста новог општег колективног уговора у Републици Српској.

У складу са чланом 127. Закона о раду, у надлежности овог тијела је утврђивање приједлога одлуке о висини износа најниже плате за наредну годину  у посљедњем кварталу текуће године. Тренутни износ најниже плате у висини од 395,00 КМ је усаглашен у децембру 2016. године. Сједница ће се одржати у просторијама Министарства науке и технологије Републике Српске – III спрат.

Конференција за новинаре је предвиђена у 15:30 часова – конференцијска сала у згради Владе Републике Српске – приземље.

Погледајте вијест и на веб страници Економско – социјалног савјета РС

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ