Повећање најниже плате и усаглашавање текста Општег колективног уговора на дневном реду посљедње сједнице Економско – социјалног савјета РС за ову годину

Повећање најниже плате и усаглашавање текста Општег колективног уговора на дневном реду последње сједнице Економско - социјалног савјета РС за ову годину

У уторак, 26. децембра 2017. године, одржаће се сједница Економско-социјалног савјета Републике Српске у оквиру које ће социјални партнери и Влада усаглашавати нови износ најниже плате у Републици Српској и наставити преговоре у циљу усаглашавања текста новог општег колективног уговора у Републици Српској.

У складу са чланом 127. Закона о раду, у надлежности овог тијела је утврђивање приједлога одлуке о висини износа најниже плате за наредну годину  у посљедњем кварталу текуће године. Тренутни износ најниже плате у висини од 395,00 КМ је усаглашен у децембру 2016. године. Сједница ће се одржати у просторијама Министарства науке и технологије Републике Српске – III спрат.

Конференција за новинаре је предвиђена у 15:30 часова – конференцијска сала у згради Владе Републике Српске – приземље.

Погледајте вијест и на веб страници Економско – социјалног савјета РС

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу