Повећање најниже плате и усаглашавање текста Општег колективног уговора на дневном реду посљедње сједнице Економско – социјалног савјета РС за ову годину

Повећање најниже плате и усаглашавање текста Општег колективног уговора на дневном реду последње сједнице Економско - социјалног савјета РС за ову годину

У уторак, 26. децембра 2017. године, одржаће се сједница Економско-социјалног савјета Републике Српске у оквиру које ће социјални партнери и Влада усаглашавати нови износ најниже плате у Републици Српској и наставити преговоре у циљу усаглашавања текста новог општег колективног уговора у Републици Српској.

У складу са чланом 127. Закона о раду, у надлежности овог тијела је утврђивање приједлога одлуке о висини износа најниже плате за наредну годину  у посљедњем кварталу текуће године. Тренутни износ најниже плате у висини од 395,00 КМ је усаглашен у децембру 2016. године. Сједница ће се одржати у просторијама Министарства науке и технологије Републике Српске – III спрат.

Конференција за новинаре је предвиђена у 15:30 часова – конференцијска сала у згради Владе Републике Српске – приземље.

Погледајте вијест и на веб страници Економско – социјалног савјета РС

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња