Повећање најниже плате и усаглашавање текста Општег колективног уговора на дневном реду посљедње сједнице Економско – социјалног савјета РС за ову годину

Повећање најниже плате и усаглашавање текста Општег колективног уговора на дневном реду последње сједнице Економско - социјалног савјета РС за ову годину

У уторак, 26. децембра 2017. године, одржаће се сједница Економско-социјалног савјета Републике Српске у оквиру које ће социјални партнери и Влада усаглашавати нови износ најниже плате у Републици Српској и наставити преговоре у циљу усаглашавања текста новог општег колективног уговора у Републици Српској.

У складу са чланом 127. Закона о раду, у надлежности овог тијела је утврђивање приједлога одлуке о висини износа најниже плате за наредну годину  у посљедњем кварталу текуће године. Тренутни износ најниже плате у висини од 395,00 КМ је усаглашен у децембру 2016. године. Сједница ће се одржати у просторијама Министарства науке и технологије Републике Српске – III спрат.

Конференција за новинаре је предвиђена у 15:30 часова – конференцијска сала у згради Владе Републике Српске – приземље.

Погледајте вијест и на веб страници Економско – социјалног савјета РС

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]