Потписивање првог посебног колективног уговора из области привреде у Републици Српској

Предсједница Синдиката радника грађевинарства и стамбено-комуналне дјелатности Републике Српске Драгана Врабичић, потписаће грански колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима

Предсједница Синдиката радника грађевинарства и стамбено-комуналне дјелатности Републике Српске Драгана Врабичић, потписаће сутра 28. децембра 2017. године у 13,00 часова, у просторијама Привредне коморе РС у Бањалуци, грански колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима, први посебни колективни уговор у области привреде у Републици Српској.

Позвани су новинари да медијски пропрате овај догађај и да о њему информишу јавност.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]