Потписан Појединачни колективни уговор у Хемијској индустрији дрвета „Дестилација“ а.д. Теслић

У Хемијској индустрији дрвета „Дестилација“ а.д. Теслић је 4. марта 2022. године потписан Појединачни колективни уговор за 350 радника овог предузећа, којим су регулисана међусобна права и обавезе између радника и послодавца. Колективни уговор потписали су предсједник Синдикалне организације овог предузећа Стефан Ђурић и дирекотр Зоран Шкребић. Потписивању Појединачног колективног уговора присуствовали су и предсједник Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира РС Владо Павловић, члан Републичког одбора овог синдиката Зоран Стевандић и предсједница Статутарне комисије гранског синдиката Маријана Нестеровић.

Појединачни колективни уговор потписан је на три године и ово је још један у низу колективних уговора у области шумарства, прераде дрвета и папира. Ово предузеће доказ је успјешне сарадње Синдиката и Управе предузећа, а све у корист радника у циљу побољшања њиховог материјалног положаја.

Хемијска индустрија дрвета „Дестилација“ а.д. Теслић успјешно ради чак 120 година и једина је Хемијска индустрија која производи природну киселину на подручју Европе, сувом дестилацијом дрвета на традиционалан начин.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!