Потписан Појединачни колективни уговор у градишком “ Металу „

Потписан Појединачни колективни уговор у градишком " Металу "
Потписан Појединачни колективни уговор у градишком " Металу "

Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације ‘Метала’из Градишке и Марко Гончин, директор овога предузећа, потписали су Појединачни колективни уговор и на тај начин озваничили нове односе и сарадњу између  синдиката и менаџмента.

У присуству Тане Пеулића, предсједника Синдиката металске индустрије и рударства РС , синдикалног повјереника Бошка Гргића , синдикалног одбора и правнице Мире Лендић  , потписници су озваничили  документ о колективном преговарању,који је припремљен у рекордном времену.

-Усагласили смо ставове и преточили их у овај докuмент. Протеклих година пролазили смо кроз велике тешкоће и имали смо велико разумијевање и подршку синдиката, рекао је директор предузећа Марко Гончин.

Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације у 'Металу' каже да је потписивање ПКУ озваничило долазак новог раздобља у ово предузеће
Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације у ‘Металу’ каже да је потписивање ПКУ озваничило долазак новог раздобља у ово предузеће.

-Увјерени смо да ћемо имати више посла, да ће бити више радних мјеста и више новца. Показали смо снагу јединства и синдиката, а управа нас је у потпуности разумјела, рекао је Ристић.

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС рекао је присутним новинарима да је радна верзија ПКУ урађена и усаглашена за само мјесец дана.

-Ово је најбољи примјер пословној заједници да се могу уредити односи у предузећу на задовољство обје стране. Имамо одличну сарадњу и са  менаџментом осталих предузећа, па вјерујемо да ће оваквих тренутака убрзо бити и у  другим колективима, рекао је Пеулић.

Прије радног састанка и потписивања ПКУ у ‘Металу’, предсједник Пеулић сусрео се и са предсједником Синдикалне организације ПМП ‘Јелшинград’ из Градишке Перицом Прашталом.

Праштало је Пеулићу том приликом предао 25 попуњених  пристuпница, а договорена је и посјета ‘Јелшинграду’.

Посебни колективни уговор “ Метал “ Градишка


Последње вијести

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]
Конференција на тему „Праведна транзиција: Синдикати западног Балкана и њихова улога у процесу“ , Скопље, 11-13.04.2019. године

Конференција на тему „Праведна транзиција: Синдикати западног Балкана и њихова улога у процесу“ , Скопље, 11-13.04.2019. године

Грански синдикати
Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске и члан републичког одбора овог синдиката Раде Даниловић, учествоваће у раду дводневне конференције на тему „Праведна транзиција: Синдикати западног Балкана и њихова улога у процесу“ [опширније]