Потписан Појединачни колективни уговор у градишком “ Металу „

Потписан Појединачни колективни уговор у градишком " Металу "
Потписан Појединачни колективни уговор у градишком " Металу "

Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације ‘Метала’из Градишке и Марко Гончин, директор овога предузећа, потписали су Појединачни колективни уговор и на тај начин озваничили нове односе и сарадњу између  синдиката и менаџмента.

У присуству Тане Пеулића, предсједника Синдиката металске индустрије и рударства РС , синдикалног повјереника Бошка Гргића , синдикалног одбора и правнице Мире Лендић  , потписници су озваничили  документ о колективном преговарању,који је припремљен у рекордном времену.

-Усагласили смо ставове и преточили их у овај докuмент. Протеклих година пролазили смо кроз велике тешкоће и имали смо велико разумијевање и подршку синдиката, рекао је директор предузећа Марко Гончин.

Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације у 'Металу' каже да је потписивање ПКУ озваничило долазак новог раздобља у ово предузеће
Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације у ‘Металу’ каже да је потписивање ПКУ озваничило долазак новог раздобља у ово предузеће.

-Увјерени смо да ћемо имати више посла, да ће бити више радних мјеста и више новца. Показали смо снагу јединства и синдиката, а управа нас је у потпуности разумјела, рекао је Ристић.

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС рекао је присутним новинарима да је радна верзија ПКУ урађена и усаглашена за само мјесец дана.

-Ово је најбољи примјер пословној заједници да се могу уредити односи у предузећу на задовољство обје стране. Имамо одличну сарадњу и са  менаџментом осталих предузећа, па вјерујемо да ће оваквих тренутака убрзо бити и у  другим колективима, рекао је Пеулић.

Прије радног састанка и потписивања ПКУ у ‘Металу’, предсједник Пеулић сусрео се и са предсједником Синдикалне организације ПМП ‘Јелшинград’ из Градишке Перицом Прашталом.

Праштало је Пеулићу том приликом предао 25 попуњених  пристuпница, а договорена је и посјета ‘Јелшинграду’.

Посебни колективни уговор “ Метал “ Градишка


Последње вијести

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске

Статут Савеза синдиката Републике Српске на снази и у уставном поретку Републике Српске, тако је одлучио Уставни суд

Савез синдиката РС
Статут Савеза синдиката Републике Српске на снази и у уставном поретку Републике Српске, тако је одлучио Уставни суд Одлуком објављеном у Службеном Гласнику Републике Српске број 93/18. Одлука Уставног суда Републике Српске