Потписан Појединачни колективни уговор у градишком “ Металу „

Потписан Појединачни колективни уговор у градишком " Металу "
Потписан Појединачни колективни уговор у градишком " Металу "

Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације ‘Метала’из Градишке и Марко Гончин, директор овога предузећа, потписали су Појединачни колективни уговор и на тај начин озваничили нове односе и сарадњу између  синдиката и менаџмента.

У присуству Тане Пеулића, предсједника Синдиката металске индустрије и рударства РС , синдикалног повјереника Бошка Гргића , синдикалног одбора и правнице Мире Лендић  , потписници су озваничили  документ о колективном преговарању,који је припремљен у рекордном времену.

-Усагласили смо ставове и преточили их у овај докuмент. Протеклих година пролазили смо кроз велике тешкоће и имали смо велико разумијевање и подршку синдиката, рекао је директор предузећа Марко Гончин.

Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације у 'Металу' каже да је потписивање ПКУ озваничило долазак новог раздобља у ово предузеће
Огњен Ристић, предсједник Синдикалне организације у ‘Металу’ каже да је потписивање ПКУ озваничило долазак новог раздобља у ово предузеће.

-Увјерени смо да ћемо имати више посла, да ће бити више радних мјеста и више новца. Показали смо снагу јединства и синдиката, а управа нас је у потпуности разумјела, рекао је Ристић.

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС рекао је присутним новинарима да је радна верзија ПКУ урађена и усаглашена за само мјесец дана.

-Ово је најбољи примјер пословној заједници да се могу уредити односи у предузећу на задовољство обје стране. Имамо одличну сарадњу и са  менаџментом осталих предузећа, па вјерујемо да ће оваквих тренутака убрзо бити и у  другим колективима, рекао је Пеулић.

Прије радног састанка и потписивања ПКУ у ‘Металу’, предсједник Пеулић сусрео се и са предсједником Синдикалне организације ПМП ‘Јелшинград’ из Градишке Перицом Прашталом.

Праштало је Пеулићу том приликом предао 25 попуњених  пристuпница, а договорена је и посјета ‘Јелшинграду’.

Посебни колективни уговор “ Метал “ Градишка


Последње вијести

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Савез синдиката РС
Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Савез синдиката РС
Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]