Потписан колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима Републике Српске

У Бањалуци је потписан грански колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима

У Бањалуци је потписан Посебни колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима, на основу којег је минимална цијена рада у овом сектору са 125КМ повећана на 140КМ. Уговор су потписали предсједница Синдиката грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске, Драгана Врабичић и предсједник Удружења послодаваца комуналних и услужних дјелатности Републике Српске, Милорад Зекић.

Потписници кажу да је ријеч о првом колективном уговору потписаном у области привреде у Републици Српској. Овим уговором су, поред минималне цијене рада, утврђена и загарантована и остала минимална права, као што су примања по основу регреса, топлог оброка, накнада у случају смрти, те заштита на раду и друго.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]