Потписан колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима Републике Српске

У Бањалуци је потписан грански колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима

У Бањалуци је потписан Посебни колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима, на основу којег је минимална цијена рада у овом сектору са 125КМ повећана на 140КМ. Уговор су потписали предсједница Синдиката грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске, Драгана Врабичић и предсједник Удружења послодаваца комуналних и услужних дјелатности Републике Српске, Милорад Зекић.

Потписници кажу да је ријеч о првом колективном уговору потписаном у области привреде у Републици Српској. Овим уговором су, поред минималне цијене рада, утврђена и загарантована и остала минимална права, као што су примања по основу регреса, топлог оброка, накнада у случају смрти, те заштита на раду и друго.

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]