Потписан колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима Републике Српске

У Бањалуци је потписан грански колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима

У Бањалуци је потписан Посебни колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима, на основу којег је минимална цијена рада у овом сектору са 125КМ повећана на 140КМ. Уговор су потписали предсједница Синдиката грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске, Драгана Врабичић и предсједник Удружења послодаваца комуналних и услужних дјелатности Републике Српске, Милорад Зекић.

Потписници кажу да је ријеч о првом колективном уговору потписаном у области привреде у Републици Српској. Овим уговором су, поред минималне цијене рада, утврђена и загарантована и остала минимална права, као што су примања по основу регреса, топлог оброка, накнада у случају смрти, те заштита на раду и друго.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске