Потписан колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима Републике Српске

У Бањалуци је потписан грански колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима

У Бањалуци је потписан Посебни колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима, на основу којег је минимална цијена рада у овом сектору са 125КМ повећана на 140КМ. Уговор су потписали предсједница Синдиката грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске, Драгана Врабичић и предсједник Удружења послодаваца комуналних и услужних дјелатности Републике Српске, Милорад Зекић.

Потписници кажу да је ријеч о првом колективном уговору потписаном у области привреде у Републици Српској. Овим уговором су, поред минималне цијене рада, утврђена и загарантована и остала минимална права, као што су примања по основу регреса, топлог оброка, накнада у случају смрти, те заштита на раду и друго.

Одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске ( Фото РТРС )

У Бањалуци је одржана сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката. Сједницом је пресједавао потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић. Састанку су присуствовали министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић, предсједница Савеза [опширније]

Најаве догађаја
Сједница Имплементационог одбора Владе Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске одржаће се данас 16.априла 2018.године са почетком у 11.00 часова у Кабинету потпредсједника Владе Републике Српске Антона Касиповића. У Имплементациони одбор испред Савеза синдиката [опширније]