Потписан колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима Републике Српске

У Бањалуци је потписан грански колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима

У Бањалуци је потписан Посебни колективни уговор за запослене у комуналним дјелатностима, на основу којег је минимална цијена рада у овом сектору са 125КМ повећана на 140КМ. Уговор су потписали предсједница Синдиката грађевинарства и стамбено – комуналних дјелатности Републике Српске, Драгана Врабичић и предсједник Удружења послодаваца комуналних и услужних дјелатности Републике Српске, Милорад Зекић.

Потписници кажу да је ријеч о првом колективном уговору потписаном у области привреде у Републици Српској. Овим уговором су, поред минималне цијене рада, утврђена и загарантована и остала минимална права, као што су примања по основу регреса, топлог оброка, накнада у случају смрти, те заштита на раду и друго.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]