Посјета општини Градишка

У програму Радио Градишка гостовали су Никола Шобат и Горан Савановић.

У оквиру редовних активности на јачању синдикалних капацитета и бољем функционисању синдикалних организација дана 22.02.2018. године у посјети општини Градишка боравио је Горан Савановић, Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука. Том приликом, заједно са Бошком Гргићем, повјереником за општину Градишка разговарао је у оодвојеним сусретима са Зораном Аџићем,начелником општине и са Бранком Стојнићем начелником за привреду општине Градишка.

Резиме ових састанака је да Савез синдиката Републике Српске и чланови свих гранских синдиката који дјелују на простору Градишке дају подршку развојним плановима и пројектима које актуелна власт планира и проводи у циљу развоја и запошљавања. Посебно се поздравља намјера да се у новим пословним зонама планирају отварати нови производни погони у области текстила, пољопривреде, трговине који ће запослити већи број радника.

С друге стране, даје се афирмативна улога синдикату да у наредном периоду буде присутнији у свим привредним и друштвеним субјектима да се поштују права запослених из радно – правне области, да и убудуће буде активан и уважен социјални партнер. У циљу операционализације постављених циљева, договорен је заједнички састанак представника послодаваца, локалне власти, синдикалних организација и органа синдиката за половину марта 2018. године.

У оквиру посјете Градишци, заједно са Николом Шобатом, предсједником Синдиката медија и графичара Републике Српске и Андријаном Писаревић, чланом Републичког одбора, Горан Савановић и Бошко Гргић посјетили су и Радио Градишка, разговарали са запосленим и са директорицом. Изражено је задовољство што се сва примања радника исплаћују на вријеме са свим обавезама. Такође је разговарано и о потписивању колективног уговора Радио Градишке, умјесто правилника о раду, те о активирању рада синдикалне организације, за чији рад синдикалци имају пуну подршку од стране пословодства. Овом прилико у програму Радио Градишка гостовали су Никола Шобат и Горан Савановић.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]