Посјета општини Градишка

У програму Радио Градишка гостовали су Никола Шобат и Горан Савановић.
У програму Радио Градишка гостовали су Никола Шобат и Горан Савановић.

У оквиру редовних активности на јачању синдикалних капацитета и бољем функционисању синдикалних организација дана 22.02.2018. године у посјети општини Градишка боравио је Горан Савановић, Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука. Том приликом, заједно са Бошком Гргићем, повјереником за општину Градишка разговарао је у оодвојеним сусретима са Зораном Аџићем,начелником општине и са Бранком Стојнићем начелником за привреду општине Градишка.

Резиме ових састанака је да Савез синдиката Републике Српске и чланови свих гранских синдиката који дјелују на простору Градишке дају подршку развојним плановима и пројектима које актуелна власт планира и проводи у циљу развоја и запошљавања. Посебно се поздравља намјера да се у новим пословним зонама планирају отварати нови производни погони у области текстила, пољопривреде, трговине који ће запослити већи број радника.

С друге стране, даје се афирмативна улога синдикату да у наредном периоду буде присутнији у свим привредним и друштвеним субјектима да се поштују права запослених из радно – правне области, да и убудуће буде активан и уважен социјални партнер. У циљу операционализације постављених циљева, договорен је заједнички састанак представника послодаваца, локалне власти, синдикалних организација и органа синдиката за половину марта 2018. године.

У оквиру посјете Градишци, заједно са Николом Шобатом, предсједником Синдиката медија и графичара Републике Српске и Андријаном Писаревић, чланом Републичког одбора, Горан Савановић и Бошко Гргић посјетили су и Радио Градишка, разговарали са запосленим и са директорицом. Изражено је задовољство што се сва примања радника исплаћују на вријеме са свим обавезама. Такође је разговарано и о потписивању колективног уговора Радио Градишке, умјесто правилника о раду, те о активирању рада синдикалне организације, за чији рад синдикалци имају пуну подршку од стране пословодства. Овом прилико у програму Радио Градишка гостовали су Никола Шобат и Горан Савановић.


Последње вијести

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]
Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Фото РТРС )

Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Видео )

Савез синдиката РС
Данас је у Дому синдиката одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић и предсједника гранских синдиката са премијерком Жељком Цвијановић и министрима у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем и Даном Малешевићем. Предсједник Владе [опширније]