Појачане синдикалне активности у Градишци

Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС, Данко Ружичић, предсједник Синдиката текстила,  коже и обуће РС и Горан Савановић, предсједник Синдиката трговине , угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС данас ће у Градишци разговарати са начелником општинског Одјељења за привреду Бранком Стојнићем и директорима  неколико предузећа из ових области.

Обострана очекивања од овог састанка су велика, првенствено у постизању  сарадње  око заједничког дјеловања синдиката, локалне власти и привредника у оквиру појачаних привредних активности у Градишци.

Након овог састанка  у плану је нови састанак са предсједницима осталих привредних синдиката, локалне власти и привредника.

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]