Појачане синдикалне активности у Градишци

Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС, Данко Ружичић, предсједник Синдиката текстила,  коже и обуће РС и Горан Савановић, предсједник Синдиката трговине , угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС данас ће у Градишци разговарати са начелником општинског Одјељења за привреду Бранком Стојнићем и директорима  неколико предузећа из ових области.

Обострана очекивања од овог састанка су велика, првенствено у постизању  сарадње  око заједничког дјеловања синдиката, локалне власти и привредника у оквиру појачаних привредних активности у Градишци.

Након овог састанка  у плану је нови састанак са предсједницима осталих привредних синдиката, локалне власти и привредника.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]