Подршка

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске, поново даје безрезервну подршку радницима Шумског газдинства “ Вучевица “ из Чајнича, који већ петнаести дан протествују само из једног разлога, а то је да се за в.д. директора овог предузећа не именују особа која не задовољава стручне, етичке и професионалне норме.
Позивамо Удружење шумарских инжињера и техничара Републике Српске (УШИТ-РС) да дигне свој глас против гажења шумарске струке и да се у складу са својим етичким кодексом одреди према оваквим случајевима који су у ЈПШ “ Шуме РС “ а.д. Соколац изражени већ дужи временски период.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]