Пленарна сједница Регионалног синдикалног савјета “ Солидарност „

Пленарна сједница Регионалног синдикалног савјета " Солидарност "

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествовала је у раду пленарне сједнице Регионалног синдикалног савјета „Солидарност“ која се одржала у Сарајеву 9.јула 2017. године. Главна тема јучерашње сједнице био је социјални дијалог, односно рад економско-социјалних савјета земаља бивше Југославије чије синдикалне централе су и чланице овог Савјета, извјештаји радних група за радно законодавство, безбједност и заштиту здравља на раду, комуникације и рад младих. Поред предсједнице Мишић, у раду сједнице су учествовали и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС и чланови Актива младих Савеза синдиката РС.

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину