Пленарна сједница Регионалног синдикалног савјета “ Солидарност „

Пленарна сједница Регионалног синдикалног савјета " Солидарност "

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествовала је у раду пленарне сједнице Регионалног синдикалног савјета „Солидарност“ која се одржала у Сарајеву 9.јула 2017. године. Главна тема јучерашње сједнице био је социјални дијалог, односно рад економско-социјалних савјета земаља бивше Југославије чије синдикалне централе су и чланице овог Савјета, извјештаји радних група за радно законодавство, безбједност и заштиту здравља на раду, комуникације и рад младих. Поред предсједнице Мишић, у раду сједнице су учествовали и Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС и чланови Актива младих Савеза синдиката РС.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]