Отворен нови погон у градишком “ ПМП Јелшинграду „

Отворен нови погон у градишком 'ПМП Јелшинграду

Импозантној свечаности, уприличеној  поводом отварања новог производног погона фабрике ‘ПМП Јелшинград’ из Градишке присуствовао је и потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Тане Пеулић.  Ради се о  потпуно опремљеној фабричкој хали површине 5500 квадратниох метара, у којој ће бити запослено 100 радника.

Свечаности уприличеној поводом отварања новог производног погона фабрике 'ПМП Јелшинград' из Градишке присуствовао је и потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Тане Пеулић
Свечаности уприличеној поводом отварања новог производног погона фабрике ‘ПМП Јелшинград’ из Градишке присуствовао је и потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске Тане Пеулић

-Веома је важно да нови погон омогућује  одличне услове за рад, по свјетским стандардима. Охрабрују и информације које смо добили од власника компаније господина Ђулијана Поца и генералног директора господина Бранислава Бањца, да се посебан акценат ставља на школовање нових кадрова и повећање личних примања, рекао је предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић.

Након свечаног пресјецања врпце предсједник Пеулић разговарао је са предсједником  Синдикалне организације ‘ПМП Јелшинград’ Перицом Прашталом и радницима, те са директором за правна и кадровска питања Ранком Девићем о потписивању ПКУ.

Боравак на свечаности у 'ПМП Јелшинграду' искориштен је и са контактима и разговорима и са осталим званицама из различитих сфера политичког и привредног живота РС

Боравак на свечаности у ‘ПМП Јелшинграду’ искориштен је и са контактима и разговорима и са осталим званицама из различитих сфера политичког и привредног живота РС.

Отварању нове фабрике у Градишци присуствовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, начелник општине Градишка Зоран Аџић и други високи званичници из политичког и привредног живота Републике Српске и Италије.

Фабрика ‘Јелшинград“ након стечаја приватизована је 2006. године. Њен власник, италијанска компанија ПМП, повећала је број радника са тадашњих 50 на 200. Ускоро се планира пријем још 100 радника, а у наредне три године се  годишњи приход од 20 милиона конвертибилних марака планира удвостручити. ‘ПМП Јелшинград’ је специјализовани произвођач великих челичних варених конструкција, за потребе свјетских челичана, рафинерија и осталих погона.

Пратите нас на фејсбуку, лајкујте страницу Савеза синдиката Републике Српске

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]