Опроштајна посјета извршног директора Фабрике дувана Бања Лука Савезу синдиката Републике Српске

Извршни директор Фабрике дувана Бања Лука, Григор Пеев, посјетио је данас Дом синдиката са намјером да се захвали на досадашњој коректној сарадњи са синдикалцима како о питањима везаних за активности Фабрике тако и савјета за побољшавање статуса радника и њихових услова рада. Разлог посјете синдикату јесте одлазак Григора Пеева са функције директора.
Са директором су, поред предсједнице Савеза синдиката РС, Ранке Мишић, разговарали и генерални секретар Савеза синдиката РС, Горан Станковић, предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС, Александар Томић и предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука, Мирослав Маринковић.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]