Опроштајна посјета извршног директора Фабрике дувана Бања Лука Савезу синдиката Републике Српске

Извршни директор Фабрике дувана Бања Лука, Григор Пеев, посјетио је данас Дом синдиката са намјером да се захвали на досадашњој коректној сарадњи са синдикалцима како о питањима везаних за активности Фабрике тако и савјета за побољшавање статуса радника и њихових услова рада. Разлог посјете синдикату јесте одлазак Григора Пеева са функције директора.
Са директором су, поред предсједнице Савеза синдиката РС, Ранке Мишић, разговарали и генерални секретар Савеза синдиката РС, Горан Станковић, предсједник Синдиката пољопривреде и прехрамбене индустрије РС, Александар Томић и предсједник Синдикалне организације Фабрике дувана Бања Лука, Мирослав Маринковић.

У Службеном Гласнику Републике Српске објављен сет закона који се односе на повећање плата

Сет закона који се односе на повећање плата у Републици Српској објављен је у Службеном Гласнику РС 17. јула 2018. године. Ради се о законима који су усвојени на 28. Посебној сједници Народне скупшртине Републике [опширније]
Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]