Округли сто на тему “ Тржиште рада – стање и изазови „

Уз техничку подршку пројекта “ Подршка социјалним партнерима у социјалном дијалогу „, који финансира Европска унија у Босни и Херцеговини, Унија удружења послодваца Републике Српске данас је у Бањалуци организовала и одржала округли сто на тему “ Тржиште рада – стање и изазови „.
Средишња дебата округлог стола се водила око резултата анализе и пројекције понуде и потражње радне снаге на тржишту рада у Републици Српској у наредном раздобљу. Посебан осврт је посвећен миграционим кретањима радно способног становништва из Републике Српске према земљама западне Европе, те изазовима и проблемима са којима се Република Српска суочава и са којима ће се суочавати ради идентифицираних трендова на тржишту рада.
У раду округлог стола учествовала је и Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, као и већи број Предсједника гранских синдиката. У обраћању окупљеним новинарима Предсједница ССРС Ранка Мишић је изјавила да млади и образовани кадрови напуштају овај простор због слабо плаћеног посла, а да политичка нестабилност утиче на инвеститоре.

Унија удружења послодваца Републике Српске данас је у Бањалуци организовала и одржала округли сто на тему “ Тржиште рада – стање и изазови „У раду округлог стола учествовала је и Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, као и већи број Предсједника гранских синдиката

Округли сто на тему “ Тржиште рада – стање и изазови „

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс