Округли сто на теме “ Колективни уговори “ и “ Закон о штрајку у Републици Српској “ , Јахорина, 28.11.2018. године

Округли сто на теме " Колективни уговори " и " Закон о штрајку у Републици Српској " , Јахорина, 28.11.2018. године

Савез синдиката Републике Српске 28.11.2018. организује Округли сто на темe “ Колективни уговори “ и “ Право на штрајк у Републици Српској “ .

Циљ Округлог стола је да се приближе ставови социјалних партнера везано за кључна питања која се односе на закључивање колективних уговора, измјене и допуне Закона о раду РС и остваривање права на штрајк.

Позиви за учешће у раду Округлог стола, поред чланова Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске упућени су Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Унији удружења послодаваца Републике Српске и Инспекторату Републике Српске.

Панелисти на тему “ Зашто немамо Општи колективни уговор у Републици Српској “ су Ранка Мишић, предсједник Савеза синдиката Републике Српске, Тодор Скакић, руководилац одсјека за нормативно-правне и аналитичке послове у Министарству рада и борачко – инвалидске заштите Републике Српске, затим Саша Аћић, Директор Уније удружења послодаваца Републике Српске и Зоран Микановић, главни инспектор рада.

На тему “ Право на штрајк у Републици Српској “ у панел дискусији ће учествовати Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Саша Аћић из Уније удружења послодаваца РС и Тодор Скакић представник Министарства рада и борачко – инвалидске заштите РС.

Округли сто се одржава на Јахорини уз подршку организације Friedrich Ebert Stiftung – FES.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати