Одржана заједничка конференција у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „

Синдикат без граница

У Бањалуци је 20. и 21. октобра 2017. године одржана заједничка конференција Синдиката металске индустрије и рударства РС, Покрајинске организације ССМС за Војводину и синдиката ИФ Метал из Шведске, Ова конференција је одржана у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „.
На конференцији су одржана предавања на тему “ Агенције за запошљавање – радници на лизинг „, а предавачи из Републике Српске, Републике Србије и Шведске су упознали учеснике конференције са проблемима везаним за овакав начин запошљавања и искуствима у рјешавању проблема радника који су на овакав начин запослениу земљама из којих долазе.
Учеснике конференције је поздравила и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, а у раду конференције је учествовао и Тане Пеулић, предсједник синдиката металске индустрије и рудартва РС.
Активности у оквиру овог пројекта трајаће до 2020. године.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]