Одржана заједничка конференција у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „

Синдикат без граница

У Бањалуци је 20. и 21. октобра 2017. године одржана заједничка конференција Синдиката металске индустрије и рударства РС, Покрајинске организације ССМС за Војводину и синдиката ИФ Метал из Шведске, Ова конференција је одржана у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „.
На конференцији су одржана предавања на тему “ Агенције за запошљавање – радници на лизинг „, а предавачи из Републике Српске, Републике Србије и Шведске су упознали учеснике конференције са проблемима везаним за овакав начин запошљавања и искуствима у рјешавању проблема радника који су на овакав начин запослениу земљама из којих долазе.
Учеснике конференције је поздравила и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, а у раду конференције је учествовао и Тане Пеулић, предсједник синдиката металске индустрије и рудартва РС.
Активности у оквиру овог пројекта трајаће до 2020. године.

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину