Одржана заједничка конференција у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „

Синдикат без граница

У Бањалуци је 20. и 21. октобра 2017. године одржана заједничка конференција Синдиката металске индустрије и рударства РС, Покрајинске организације ССМС за Војводину и синдиката ИФ Метал из Шведске, Ова конференција је одржана у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „.
На конференцији су одржана предавања на тему “ Агенције за запошљавање – радници на лизинг „, а предавачи из Републике Српске, Републике Србије и Шведске су упознали учеснике конференције са проблемима везаним за овакав начин запошљавања и искуствима у рјешавању проблема радника који су на овакав начин запослениу земљама из којих долазе.
Учеснике конференције је поздравила и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, а у раду конференције је учествовао и Тане Пеулић, предсједник синдиката металске индустрије и рудартва РС.
Активности у оквиру овог пројекта трајаће до 2020. године.

" Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата " , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

“ Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата “ , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Владе Српске и предсједницима парламентарних странака које чине већину у Народној скупштини. Предсједница Српске је рекла да [опширније]
Састанак делегације ССРС предвођене предсједницом Ранком Мишић са премијером Радованом Вишковићем