Одржана заједничка конференција у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „

Синдикат без граница

У Бањалуци је 20. и 21. октобра 2017. године одржана заједничка конференција Синдиката металске индустрије и рударства РС, Покрајинске организације ССМС за Војводину и синдиката ИФ Метал из Шведске, Ова конференција је одржана у оквиру пројекта “ Синдикат без граница „.
На конференцији су одржана предавања на тему “ Агенције за запошљавање – радници на лизинг „, а предавачи из Републике Српске, Републике Србије и Шведске су упознали учеснике конференције са проблемима везаним за овакав начин запошљавања и искуствима у рјешавању проблема радника који су на овакав начин запослениу земљама из којих долазе.
Учеснике конференције је поздравила и предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, а у раду конференције је учествовао и Тане Пеулић, предсједник синдиката металске индустрије и рудартва РС.
Активности у оквиру овог пројекта трајаће до 2020. године.

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона