Одржана сједница синдикалне организације УНИС Фабрика цијеви Дервента

Дана 21.12.2017.године, на захтјев чланова синдиката, одржана је сједница синдикалне организације Унис Фабрика цијеви Дервента, у ресторану управне зграде фабрике, са почетком у 9 сати. Састанку је присуствовао Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.
На састанку се разговарало о следећим темама:

1. Информисање о тренутном стању у фабрици
2. Реализација потписаног протокола
3. Исплата обавеза за раднике који су стекли услове за пензију
4. Уплата дуга радницима према Рјешењу Окружног привредног суда Добој од 28.04.2017. године

Радници су исцрпно информисани о стању у фабрици, те након дуже расправе су донесени следећи закључци:

1. Синдикална организација у цјелости подржава напоре власника капитала и његових сарадника око обезбјеђења послова и упослености радника, чиме се стварају услови за позитивно пословање и обезбјеђивање редовне исплате бруто плата запосленим радницима, а самим тиме се стварају услови за егзистенцију.
2. Синдикална организација инсистира да се потписани протокол између власника капитала и представника синдиката у цјелости испоштује.
3. Да се настави са активностима око обезбјеђивања и уплате средстава за раднике који су стекли право на пензију.
4. Да се ​​обезбједе услови за примјену правоснажног Рјешења Окружног привредног суда Добој (број: 60 0 Ст 024120 16 Ст), везано за исплату дуга према запосленим радницима (став III и IV наведеног решења).

Синдикална организација тражи да се наставе позитивни преговори између послодавца и синдиката по свим битним питањима.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске