Одржана сједница синдикалне организације УНИС Фабрика цијеви Дервента

Дана 21.12.2017.године, на захтјев чланова синдиката, одржана је сједница синдикалне организације Унис Фабрика цијеви Дервента, у ресторану управне зграде фабрике, са почетком у 9 сати. Састанку је присуствовао Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске.
На састанку се разговарало о следећим темама:

1. Информисање о тренутном стању у фабрици
2. Реализација потписаног протокола
3. Исплата обавеза за раднике који су стекли услове за пензију
4. Уплата дуга радницима према Рјешењу Окружног привредног суда Добој од 28.04.2017. године

Радници су исцрпно информисани о стању у фабрици, те након дуже расправе су донесени следећи закључци:

1. Синдикална организација у цјелости подржава напоре власника капитала и његових сарадника око обезбјеђења послова и упослености радника, чиме се стварају услови за позитивно пословање и обезбјеђивање редовне исплате бруто плата запосленим радницима, а самим тиме се стварају услови за егзистенцију.
2. Синдикална организација инсистира да се потписани протокол између власника капитала и представника синдиката у цјелости испоштује.
3. Да се настави са активностима око обезбјеђивања и уплате средстава за раднике који су стекли право на пензију.
4. Да се ​​обезбједе услови за примјену правоснажног Рјешења Окружног привредног суда Добој (број: 60 0 Ст 024120 16 Ст), везано за исплату дуга према запосленим радницима (став III и IV наведеног решења).

Синдикална организација тражи да се наставе позитивни преговори између послодавца и синдиката по свим битним питањима.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!