Одржана Конститутивна сједница Координационог одбора синдикалних организација Судске полиције Републике Српске

Дана 01.03.2019. године у просторијама Регионалног синдикалног цнтра Савеза синдиката Републике Српске у Источном Сарајеву, одржана је Конститутивна сједница Координационог одбора синдикалних организација Судске полиције Републике Српске. Тиме је завршен процес реорганизације синдиката Судске полиције Републике Српске у складу са Статутом Синдиката правосуђа Републике Српске.

Формиране су синдикалне организације Судске полиције по Окружним центрима, чиме се постиже боља функционалност и координација са осталим органима Синдиката правосуђа Републике Српске.

Изабрани су органи и усвојен Правилник о раду Координационог одбора Судске полиције Републике Српске.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]