Одржана Четврта сједница Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске

На Четвртој  сједници Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, одржаној 27.02.2019.године у Зворнику,  расправљало се, између осталог, о активностима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске између двије сједнице, о стању у синдикалним организацијама, те је прихваћена информација са састанка преговарачког тима са представницима Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске са посебним акцентом на измјене и допуне Закона о локалној самоуправи, којим је предвиђено да не дође до вишка запослених у локалној самоуправи.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, прихватио је информацију о активностима Савеза синдиката Републике Српске која се односи на реализацију Меморандума о заједничким мјерама за период 2018-2020.годину, закљученог од стране Савеза синдиката Републике Српске и Владе Републике Српске.

Договорене су и активности везане за припрему Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

На сједници је такође донесена и Одлука о одржавању других спортско-рекреативних сусрета, а  договорене су и активности везане за припрему Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

Синдикална потрошачка корпа за мај 2019. године 1894,39KM

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у мају  2019.године, коштала је 1894,39 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 903,00 КМ, покривала са свега 47,67 одсто. Просјечна [опширније]

Статистички подаци за мај 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у мају 2019. године износи 903,00 КМ и већа је за 7,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у априлу [опширније]