Одржана Четврта сједница Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске

На Четвртој  сједници Републичког одбора Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, одржаној 27.02.2019.године у Зворнику,  расправљало се, између осталог, о активностима Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске између двије сједнице, о стању у синдикалним организацијама, те је прихваћена информација са састанка преговарачког тима са представницима Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске са посебним акцентом на измјене и допуне Закона о локалној самоуправи, којим је предвиђено да не дође до вишка запослених у локалној самоуправи.

Републички одбор Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, прихватио је информацију о активностима Савеза синдиката Републике Српске која се односи на реализацију Меморандума о заједничким мјерама за период 2018-2020.годину, закљученог од стране Савеза синдиката Републике Српске и Владе Републике Српске.

Договорене су и активности везане за припрему Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

На сједници је такође донесена и Одлука о одржавању других спортско-рекреативних сусрета, а  договорене су и активности везане за припрему Скупштине Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]