Одржан састанак у предузећу УНИС “ UCHA “ Вишеград

Одржан састанак у предузећу УНИС " UCHA " Вишеград

Данас је у Вишеграду одржан састанак синдикалног одбора предузећа УНИС “ UCHA “ Вишеград са генералним директором предузећа Александром Мандићем. На састанку је разговарано о стању у предузећу као и будућим плановима те је констатовано да су у прошлој 2017-ој години без кашњења исплаћене све бруто плате, накнада регреса за кориштење годишwјег одмора, као и новчане накнаде за Божић и Васкрс. Састанку су присуствовали и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић и извршни секретар за регионални синдикални центар Вишеград – Фоча Љубинка Кнежевић.

Отворен је и разговор о повећању најниже цијене рада за наредну пословну годину и утврђено њено повећање. Такође је договорено да се након 30. 06. одржи заједнички састанак у истом саставу гдје ће бити разговарано о спровођењу одлуке о повећању цијене рада.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске посебно је истакао и похвалио изузетно квалитетан социјални дијалог који се већ дуже времена гаји у овом предузећу уз обострано уважавање, а све у циљу што бољег пословања предузећа на обострано задовољство како руководства предузећа тако и запослених радника.

Синдикална потрошачка корпа за април 2018. године 1883,17КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у априлу 2018. године, коштала је 1883,17 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 840,00 КМ, покривала  са свега 44,61 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за април 2018. године

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у априлу 2018. године износи 840,00 КМ и није се мијењала у односу на просјечну нето плату исплаћену у марту 2018. године. Синдикална потрошачка корпа за април 2018. [опширније]