Одржан састанак у предузећу УНИС “ UCHA “ Вишеград

Одржан састанак у предузећу УНИС " UCHA " Вишеград

Данас је у Вишеграду одржан састанак синдикалног одбора предузећа УНИС “ UCHA “ Вишеград са генералним директором предузећа Александром Мандићем. На састанку је разговарано о стању у предузећу као и будућим плановима те је констатовано да су у прошлој 2017-ој години без кашњења исплаћене све бруто плате, накнада регреса за кориштење годишwјег одмора, као и новчане накнаде за Божић и Васкрс. Састанку су присуствовали и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић и извршни секретар за регионални синдикални центар Вишеград – Фоча Љубинка Кнежевић.

Отворен је и разговор о повећању најниже цијене рада за наредну пословну годину и утврђено њено повећање. Такође је договорено да се након 30. 06. одржи заједнички састанак у истом саставу гдје ће бити разговарано о спровођењу одлуке о повећању цијене рада.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске посебно је истакао и похвалио изузетно квалитетан социјални дијалог који се већ дуже времена гаји у овом предузећу уз обострано уважавање, а све у циљу што бољег пословања предузећа на обострано задовољство како руководства предузећа тако и запослених радника.

Преговори социјалних партнера о Општем колективном уговору, 20.02.2019. године, 13.00 часова

Најаве догађаја
У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, сутра 20. фебруара 2019 године ( сриједа), са почетком у 13,00 часова, одржаће се преговори социјалних партнера, Владе РС, Уније удружења послодаваца и Савеза синдиката Републике Српске,  [опширније]
Састанак делегације ССРС са министром привреде и предузетништва РС Вјекославом Петричевићем, 20.02.2019. године у 11.00 часова