Одржан састанак у предузећу “ Термал ИНТ “ Лопаре

Одржан састанак у предузећу " Термал ИНТ " Лопаре

Дана 16.08.2018. године одржан је састанак у предузећу „ ТЕРМАЛ ИНТ „ д.о.о. Лопаре са Махиром Хамзићем, генералним директором и Алвиром Јахићем и Миланом Спасоојевићем, његовим сарадницима. Састанку су присуствовали  Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске за привреду и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, и Жељко Недић, извршни секретар Савеза синдиката Републике Српске за регију Бијељина.

Генерални директор је информисао о стању у предузећу, поштовању законских прописа из области радно – правног законодавства и дијела пословне политике.

Пеулић и Недић су информисали руководство предузећа о раду и функционисању синдиката на нивоу Републике Српске и исткали потребу да се формира синдикат у предузећу „ ТЕРМАЛ ИНТ „ д.о.о.

Директор и његови сарадници подржали су идеју о формирању синдиката у овом предузећу и предложили Милана Спасојевића за синдикалног повјереника који има за задатак да у што краћем року заврши све активности на учлањењу радника и припреми изборне сједнице синдикалне организације.

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона