Одржан састанак у предузећу “ Термал ИНТ “ Лопаре

Одржан састанак у предузећу " Термал ИНТ " Лопаре

Дана 16.08.2018. године одржан је састанак у предузећу „ ТЕРМАЛ ИНТ „ д.о.о. Лопаре са Махиром Хамзићем, генералним директором и Алвиром Јахићем и Миланом Спасоојевићем, његовим сарадницима. Састанку су присуствовали  Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске за привреду и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, и Жељко Недић, извршни секретар Савеза синдиката Републике Српске за регију Бијељина.

Генерални директор је информисао о стању у предузећу, поштовању законских прописа из области радно – правног законодавства и дијела пословне политике.

Пеулић и Недић су информисали руководство предузећа о раду и функционисању синдиката на нивоу Републике Српске и исткали потребу да се формира синдикат у предузећу „ ТЕРМАЛ ИНТ „ д.о.о.

Директор и његови сарадници подржали су идеју о формирању синдиката у овом предузећу и предложили Милана Спасојевића за синдикалног повјереника који има за задатак да у што краћем року заврши све активности на учлањењу радника и припреми изборне сједнице синдикалне организације.

Синдикална потрошачка корпа за мај 2019. године 1894,39KM

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у мају  2019.године, коштала је 1894,39 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 903,00 КМ, покривала са свега 47,67 одсто. Просјечна [опширније]

Статистички подаци за мај 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у мају 2019. године износи 903,00 КМ и већа је за 7,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у априлу [опширније]