Одржан састанак у а.д. Рудник боксита Сребреница

16.01.2018. године одржан је састанак синдикалног одбора синдикалне организације а.д Рудник боксита Сребреница са власиком капитала, директором предузећа и предсједником и чланом Управног одбора предузећа. Састанку је присуствовао и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.

На састанку су чланови синдикалног одбора информисани о плановима власника капитала и менаџмента предузећа за превазилажење тешкоћа у пословању предузећа.

Након обављених преговора, потписан је  и Протокол којим се дефинише следеће:

1. Синдикални одбор је упознат од стране представника већинског капитала и менаџмента о стању у предузећу.
  2. Прихвата се приједлог да се плате за децембар 2017. године, те јануар, фебруар, март, април и мај 2018. године исплаћују у загарантованом аконтативном износу од 410,00 КМ, као и исплата неопорезивог дијела топлог оброка и превоза у овом периоду.
  3. Заостале плате ( јул – новембар 2017. године ) и разлика аконтације плата, за период децембар 2017 – мај 2018. године, ће се регулисати на састанку који ће бити одржан у истом саставу до краја маја 2018. године.
  4. Заостале плате јул 2017 – новембар 2017. године ће бити овјерене код надлежне Агенције за мирно рјешавање радних спорова ради обезбјеђења додатне сигурности радника.

Преговори социјалних партнера о Општем колективном уговору, 20.02.2019. године, 13.00 часова

Најаве догађаја
У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, сутра 20. фебруара 2019 године ( сриједа), са почетком у 13,00 часова, одржаће се преговори социјалних партнера, Владе РС, Уније удружења послодаваца и Савеза синдиката Републике Српске,  [опширније]
Састанак делегације ССРС са министром привреде и предузетништва РС Вјекославом Петричевићем, 20.02.2019. године у 11.00 часова