Одржан састанак Синдиката и менаџмента предузећа ПМП Јелшинград ФМГ а.д Градишка

У предузећу ПМП Јелшинград ФМГ а.д Градишка је 23.02.2022.године одржан састанак представника Синдиката металске индустрије и рударства РС и менаџмента предузећа.

Састанку су, испред Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, присуствовали предсједник синдикалне организације предузећа Перица Праштало и секретар гранског синдиката Тане Пеулић. На састанку су били и генерални директор предузећа Бранислав Бањац, са сарадницима Ранком Девићем и  Дарком Вучићем.

Разговарано је о стању и перспективи предузећа,  као и иницијативи гранског синдиката за отпочињање преговора за израду, усаглашавање и потпис појединачног Колективног уговора за запослене у предузећу, како би се испоштовале одредбе Измјена и допуна Закона о раду. На састанку је прихваћена иницијатива Синдиката металске индустрије и рударства РС, а наредни кораци биће конкретизовани већ на наредном састанку.

Важно је, како истичу у гранском синдикату, да је видљиво да послодавац поштује социјални дијалог између синдиката и послодавца.

Генерални директор предузећа ПМП Јелшинград ФМГ а.д Градишка присутне је информисао о стању и перспективи  предузећа, упослености капацитета, инвестирању и улагању у нове технологије, а посебно је истакао да је брига за запослене основни и главни ресурс  предузећа.

Плате се исплаћују редовно уз исплате свих бенифита, ноћног рада, прековременог рада, рада на државне празнике  без кашњења, радницима је обезбијеђен топли оброк, превоз и заштитна опрема, а исплаћена је и божићница.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!