Одржан састанак синдикалног одбора УНИС “ Фабрика цијеви “ а.д. Дервента

Одржан састанак синдикалног одбора УНИС " Фабрика цијеви " а.д. Дервента

Дана 24. 10. 2017. године у Дервенти је одржан састанак синдикалног одбора УНИС “ Фабрика цијеви “ а.д. Дервента. Састанку је присуствовао и предсједник синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Тане Пеулић.

На састанку је разговарано о спровођењу одредаба Протокола који је потписан са власником капитала и констатовано је следеће:

1. Да се потписани протокол дјелимично извршава по утврђеној динамици и да синдикални одбор подржава у потпуности напоре власника капитала и менаџмента предузеће на обезбјеђивању упослености капацитета у наредном периоду, како би се покрили сви трошкови пословања и исплата бруто плата запосленим радницима.
  2. Синдикални одбор тражи од послодавца да у што краћем року изврши уплату неуплаћених обавеза на плате како би се обезбједила здравствена заштита за све запослене раднике.

Предсједник синдиката металске индустрије и рударства РС, Тане Пеулић, је изразио увјерење у бољу будућност фабрике и позвао све раднике да уложе заједнички напор и стрпљење како би се послодавцу помогло да спроведе све мјере на обезбјеђивању довољног обима посла и репроматеријала за континуирану производњу.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати