Одржан састанак синдикалног одбора УНИС “ Фабрика цијеви “ а.д. Дервента

Одржан састанак синдикалног одбора УНИС " Фабрика цијеви " а.д. Дервента

Дана 24. 10. 2017. године у Дервенти је одржан састанак синдикалног одбора УНИС “ Фабрика цијеви “ а.д. Дервента. Састанку је присуствовао и предсједник синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Тане Пеулић.

На састанку је разговарано о спровођењу одредаба Протокола који је потписан са власником капитала и констатовано је следеће:

1. Да се потписани протокол дјелимично извршава по утврђеној динамици и да синдикални одбор подржава у потпуности напоре власника капитала и менаџмента предузеће на обезбјеђивању упослености капацитета у наредном периоду, како би се покрили сви трошкови пословања и исплата бруто плата запосленим радницима.
  2. Синдикални одбор тражи од послодавца да у што краћем року изврши уплату неуплаћених обавеза на плате како би се обезбједила здравствена заштита за све запослене раднике.

Предсједник синдиката металске индустрије и рударства РС, Тане Пеулић, је изразио увјерење у бољу будућност фабрике и позвао све раднике да уложе заједнички напор и стрпљење како би се послодавцу помогло да спроведе све мјере на обезбјеђивању довољног обима посла и репроматеријала за континуирану производњу.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]