Одржан састанак синдикалног одбора УНИС “ Фабрика цијеви “ а.д. Дервента

Одржан састанак синдикалног одбора УНИС " Фабрика цијеви " а.д. Дервента

Дана 24. 10. 2017. године у Дервенти је одржан састанак синдикалног одбора УНИС “ Фабрика цијеви “ а.д. Дервента. Састанку је присуствовао и предсједник синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Тане Пеулић.

На састанку је разговарано о спровођењу одредаба Протокола који је потписан са власником капитала и констатовано је следеће:

1. Да се потписани протокол дјелимично извршава по утврђеној динамици и да синдикални одбор подржава у потпуности напоре власника капитала и менаџмента предузеће на обезбјеђивању упослености капацитета у наредном периоду, како би се покрили сви трошкови пословања и исплата бруто плата запосленим радницима.
  2. Синдикални одбор тражи од послодавца да у што краћем року изврши уплату неуплаћених обавеза на плате како би се обезбједила здравствена заштита за све запослене раднике.

Предсједник синдиката металске индустрије и рударства РС, Тане Пеулић, је изразио увјерење у бољу будућност фабрике и позвао све раднике да уложе заједнички напор и стрпљење како би се послодавцу помогло да спроведе све мјере на обезбјеђивању довољног обима посла и репроматеријала за континуирану производњу.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]