Одржан састанак синдикалног одбора УНИС “ Фабрика цијеви “ а.д. Дервента

Одржан састанак синдикалног одбора УНИС " Фабрика цијеви " а.д. Дервента

Дана 24. 10. 2017. године у Дервенти је одржан састанак синдикалног одбора УНИС “ Фабрика цијеви “ а.д. Дервента. Састанку је присуствовао и предсједник синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске, Тане Пеулић.

На састанку је разговарано о спровођењу одредаба Протокола који је потписан са власником капитала и констатовано је следеће:

1. Да се потписани протокол дјелимично извршава по утврђеној динамици и да синдикални одбор подржава у потпуности напоре власника капитала и менаџмента предузеће на обезбјеђивању упослености капацитета у наредном периоду, како би се покрили сви трошкови пословања и исплата бруто плата запосленим радницима.
  2. Синдикални одбор тражи од послодавца да у што краћем року изврши уплату неуплаћених обавеза на плате како би се обезбједила здравствена заштита за све запослене раднике.

Предсједник синдиката металске индустрије и рударства РС, Тане Пеулић, је изразио увјерење у бољу будућност фабрике и позвао све раднике да уложе заједнички напор и стрпљење како би се послодавцу помогло да спроведе све мјере на обезбјеђивању довољног обима посла и репроматеријала за континуирану производњу.

Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана, Београд 10 - 12. децембар

“ Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана “ , Београд 10 – 12. децембар

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду округлог стола о теми „Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана“ који организује Регионални синдикални савјет Солидарност којег су основали савези синдиката [опширније]