Одржан састанак синдикалног одбора АЛУМИНА Зворник

Дана 28.09.2017. године одржан је састанак синдикалног одбора “ АЛУМИНА “ Зворник којем је присуствовао Тане Пеулић, Предсједник гранског синдиката металске индустрије и рударства РС.
На састанку је разговарано о стању у предузећу, поштивању права радника и примјени одредаба колективног уговора. Закључено је да се упути захтјев послодавцу за одржавање преговора везано за повећање цијене рада за наредни период, договор око рјешавања статуса радника са посебним условима рада и друго.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]