Одржан састанак представника синдиката и пословодства компаније Меркатор

Данас је у Бањалуци одржан састанак представника пословодства компаније Меркатор из ресора људских ресурса и представника синдиката.

Зоран Глигоревић, Мехмедалија Загорица и Алма Костић ,правници из Меркатора разговарали су са Ђуром Амиџићем ,предсједником синдикалне организације, Сандром Тодоровић, правницом Савеза синдиката Републике Српске и Гораном Савановићем ,предсједником синдиката трговине,угоститељства,туризма и услужних дјелатности Републике Српске. Разговор се водио о укупним односима, стању у компанији и могућностима побољшања рада запослених.

Наставак разговора и конкретних налажења рјешења очекује се у септембру 2018 године.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]