Одржан састанак представника синдиката и пословодства компаније Меркатор

Данас је у Бањалуци одржан састанак представника пословодства компаније Меркатор из ресора људских ресурса и представника синдиката.

Зоран Глигоревић, Мехмедалија Загорица и Алма Костић ,правници из Меркатора разговарали су са Ђуром Амиџићем ,предсједником синдикалне организације, Сандром Тодоровић, правницом Савеза синдиката Републике Српске и Гораном Савановићем ,предсједником синдиката трговине,угоститељства,туризма и услужних дјелатности Републике Српске. Разговор се водио о укупним односима, стању у компанији и могућностима побољшања рада запослених.

Наставак разговора и конкретних налажења рјешења очекује се у септембру 2018 године.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]