Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић са сарадницима са представницима Владе Републике Српске и премијерком Жељком Цвијановић и представницима Уније удружења послодаваца

Одржан састанак предсједнице Владе Републике Српске, Жељке Цвијановић, са представницима Савеза синдиката и Уније удружења послодаваца (Фото РТРС )
Одржан састанак предсједнице Владе Републике Српске, Жељке Цвијановић, са представницима Савеза синдиката и Уније удружења послодаваца (Фото РТРС )

У Бањалуци је  у административном центру Владе Републике Српске одржан најављени састанак представника Савеза синдиката Републике Српске предвођених предсједницом Ранком Мишић са представницима Владе Републике Српске и премијерком Жељком Цвијановић,  те представницима Уније удружења послодаваца и Привредне коморе Републике Српске у вези с најављеним повећањима плата свим радницима.

Након састанка, предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, рекла је да је Влада прихватила приједлог Савеза синдиката Републике Српске за повећање најниже плате, те да очекује још једно повећање најниже плате до краја године.

“ Остаје отворено питање како бити сигуран да ће реални сектор испоштовати законске мјере које Влада уведе “ рекла је предсједница Мишић и додала да се ради и на изједначавању плата запослених у образовању и култури са осталим у јавном сектору.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске, Драгутин Шкребић је након састанка изјавио:

“ Ово је продукт прошлогодишњег рада Владе, Уније послодаваца и Савеза синдиката “ рекао је Шкребић и нагласио да ће послодавци морати испоштовати ове мјере Владе, јер ће контролни органи санкционисати оне који буду кршили закон.

Премијерка Жељка Цвијановић је рекла да је ово завршни састанак пред сутрашњу сједницу Економско-социјалног савјета на којој ће бити разматран сет закона и мјера којима ће плате у јавном и реалном сектору у Републици Српској бити повећане.

“ Циљ је да минимална плата буде 500 КМ. Имамо јасне планове и то је наш циљ за наредну годину “  и додала да ће ове мјере Владе подразумијевати и појачан надзор инспекцијских органа.

Извор РТРС

Погледајте прилог РТРС -а ( Видео )

Прилог БНТВ


Последње вијести

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]
Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Фото РТРС )

Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске и предсједника гранских синдиката са премијерком Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима у Влади РС ( Видео )

Савез синдиката РС
Данас је у Дому синдиката одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић и предсједника гранских синдиката са премијерком Жељком Цвијановић и министрима у Влади Републике Српске Антоном Касиповићем и Даном Малешевићем. Предсједник Владе [опширније]