Одржан састанак предсједнице Савеза синдиката Републике Српске Ранке Мишић са сарадницима са представницима Владе Републике Српске и премијерком Жељком Цвијановић и представницима Уније удружења послодаваца

Одржан састанак предсједнице Владе Републике Српске, Жељке Цвијановић, са представницима Савеза синдиката и Уније удружења послодаваца (Фото РТРС )
Одржан састанак предсједнице Владе Републике Српске, Жељке Цвијановић, са представницима Савеза синдиката и Уније удружења послодаваца (Фото РТРС )

У Бањалуци је  у административном центру Владе Републике Српске одржан најављени састанак представника Савеза синдиката Републике Српске предвођених предсједницом Ранком Мишић са представницима Владе Републике Српске и премијерком Жељком Цвијановић,  те представницима Уније удружења послодаваца и Привредне коморе Републике Српске у вези с најављеним повећањима плата свим радницима.

Након састанка, предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, рекла је да је Влада прихватила приједлог Савеза синдиката Републике Српске за повећање најниже плате, те да очекује још једно повећање најниже плате до краја године.

“ Остаје отворено питање како бити сигуран да ће реални сектор испоштовати законске мјере које Влада уведе “ рекла је предсједница Мишић и додала да се ради и на изједначавању плата запослених у образовању и култури са осталим у јавном сектору.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске, Драгутин Шкребић је након састанка изјавио:

“ Ово је продукт прошлогодишњег рада Владе, Уније послодаваца и Савеза синдиката “ рекао је Шкребић и нагласио да ће послодавци морати испоштовати ове мјере Владе, јер ће контролни органи санкционисати оне који буду кршили закон.

Премијерка Жељка Цвијановић је рекла да је ово завршни састанак пред сутрашњу сједницу Економско-социјалног савјета на којој ће бити разматран сет закона и мјера којима ће плате у јавном и реалном сектору у Републици Српској бити повећане.

“ Циљ је да минимална плата буде 500 КМ. Имамо јасне планове и то је наш циљ за наредну годину “  и додала да ће ове мјере Владе подразумијевати и појачан надзор инспекцијских органа.

Извор РТРС

Погледајте прилог РТРС -а ( Видео )

Прилог БНТВ


Последње вијести

Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Савез синдиката РС
Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]
в

Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској, Бања Лука, 3 – 4. јул

Међународна сарадња
У Дому синдиката у Бањалуци, 3. и 4. јула 2018. године, одржаће се дводневни едукативни семинар о теми:,,СОЦИЈАЛНИ ДИЈАЛОГ, КАКО КОРИСТИТИ МЕХАНИЗМЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РАДА ЗА ПРОМОВИСАЊЕ СОЦИЈАЛНОГ ДИЈАЛОГА,,. Семинару ће присуствовати и активно учествовати [опширније]