Одржан радни састанак у предузећу “ КОСМОС “ Бањалука

Данас је у предузећу “ КОСМОС “ Бањалука одржан радни састанак синдикалног одбора са директором предузећа и његовим сарадницима. Састанку је присуствовао и Предсједник гранског синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић.
На састанку је Директор поднио информацију о стању у предузећу и перспективама у наредном периоду, начину исплата плата и других примања и договору око израде Појединачног колективног уговора за запослене у овом предузећу.
Након разговора изражено је обострано задовољство задовољавајућим обимом посла, редовном исплатом бруто плата као и редовном исплатом заосталих рата дуговања по одлуци Стечајног суда о реструктуирању. Изражено је и задовољство направљеним искораком у односу на претходни период и то у погледу радно – техничке дисциплине, извршавања радних задатака и редовношћу исплате плата и других примања.
Договорено је да у року од 10 дана од стране Синдиката металске индустрије и рударства РС, буде достављен нацрт Појединачног колективног уговора за ово предузеће.

" Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата " , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

“ Радићемо са нашим социјалним партнерима и на повећању плата “ , предсједница РС Жељка Цвијановић, 18.03.2019. године

У Бањалуци је одржан састанак предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Владе Српске и предсједницима парламентарних странака које чине већину у Народној скупштини. Предсједница Српске је рекла да [опширније]
Састанак делегације ССРС предвођене предсједницом Ранком Мишић са премијером Радованом Вишковићем