Одржан радни састанак у предузећу “ КОСМОС “ Бањалука

Данас је у предузећу “ КОСМОС “ Бањалука одржан радни састанак синдикалног одбора са директором предузећа и његовим сарадницима. Састанку је присуствовао и Предсједник гранског синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић.
На састанку је Директор поднио информацију о стању у предузећу и перспективама у наредном периоду, начину исплата плата и других примања и договору око израде Појединачног колективног уговора за запослене у овом предузећу.
Након разговора изражено је обострано задовољство задовољавајућим обимом посла, редовном исплатом бруто плата као и редовном исплатом заосталих рата дуговања по одлуци Стечајног суда о реструктуирању. Изражено је и задовољство направљеним искораком у односу на претходни период и то у погледу радно – техничке дисциплине, извршавања радних задатака и редовношћу исплате плата и других примања.
Договорено је да у року од 10 дана од стране Синдиката металске индустрије и рударства РС, буде достављен нацрт Појединачног колективног уговора за ово предузеће.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]