Одржан радни састанак у предузећу “ КОСМОС “ Бањалука

Данас је у предузећу “ КОСМОС “ Бањалука одржан радни састанак синдикалног одбора са директором предузећа и његовим сарадницима. Састанку је присуствовао и Предсједник гранског синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић.
На састанку је Директор поднио информацију о стању у предузећу и перспективама у наредном периоду, начину исплата плата и других примања и договору око израде Појединачног колективног уговора за запослене у овом предузећу.
Након разговора изражено је обострано задовољство задовољавајућим обимом посла, редовном исплатом бруто плата као и редовном исплатом заосталих рата дуговања по одлуци Стечајног суда о реструктуирању. Изражено је и задовољство направљеним искораком у односу на претходни период и то у погледу радно – техничке дисциплине, извршавања радних задатака и редовношћу исплате плата и других примања.
Договорено је да у року од 10 дана од стране Синдиката металске индустрије и рударства РС, буде достављен нацрт Појединачног колективног уговора за ово предузеће.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]