Одржан радни састанак у предузећу “ КОСМОС “ Бањалука

Данас је у предузећу “ КОСМОС “ Бањалука одржан радни састанак синдикалног одбора са директором предузећа и његовим сарадницима. Састанку је присуствовао и Предсједник гранског синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић.
На састанку је Директор поднио информацију о стању у предузећу и перспективама у наредном периоду, начину исплата плата и других примања и договору око израде Појединачног колективног уговора за запослене у овом предузећу.
Након разговора изражено је обострано задовољство задовољавајућим обимом посла, редовном исплатом бруто плата као и редовном исплатом заосталих рата дуговања по одлуци Стечајног суда о реструктуирању. Изражено је и задовољство направљеним искораком у односу на претходни период и то у погледу радно – техничке дисциплине, извршавања радних задатака и редовношћу исплате плата и других примања.
Договорено је да у року од 10 дана од стране Синдиката металске индустрије и рударства РС, буде достављен нацрт Појединачног колективног уговора за ово предузеће.

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона