Одржан проширени састанак синдикалног одбора “ Бинго РС „

Одржан проширени састанак синдикалног одбора " Бинго РС "

У Теслићу је 12.04.2018. године одржан проширени састанак синдикалног одбора “ Бинго РС “ – представници синдиката из Добоја, Теслића, Бањалуке, Приједора и Градишке. Усвојен је Извјештај о раду и финансијском пословању за 2017. годину за који је констатовано да је добар и да се водило рачуна о трошењу средстава.

Такође је усвојен и Програм рада за 2018. годину. На основу изнесених проблема са којима се суочавају запослени у компанији “ Бинго РС “ , а који су презентовани на састанку, предсједница синдикалне организације Смиља Керић предложила је Програм рада у следећим правцима дјеловања:

• Синдикализација – повећање броја чланова у свим градовима и објектима
  • Већа едукација из радно правне области
  • Повећање плата и накнаде за трошкове превоза
  • Бољи начин обезбјеђења топлог оброка и у квалитету и у новчаној вриједности
  • Престанак прековременог рада гдје га има, односно плаћање истог, и
  • Правичније плаћање за рад на дане државних и вјерских празника.

На састанку је усвојен нови Правилник о додјељивању материјалне помоћи члановима синдикалне организације и изабрана Комисија за додјелу помоћи.

Синдикалци су присуствовали и семинару из радно – правне области који је одржао дипломирани правник Небојша Бљајић, запослен у Служби за бесплатну правну помоћ Савеза синдиката Републике Српске.

Предсједник Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић, изразио је велико задовољство радом синдикалне организације и најавио разговоре са руководством компаније “ Бинго “ у Тузли.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]