Одржан проширени састанак синдикалног одбора “ Бинго РС „

Одржан проширени састанак синдикалног одбора " Бинго РС "

У Теслићу је 12.04.2018. године одржан проширени састанак синдикалног одбора “ Бинго РС “ – представници синдиката из Добоја, Теслића, Бањалуке, Приједора и Градишке. Усвојен је Извјештај о раду и финансијском пословању за 2017. годину за који је констатовано да је добар и да се водило рачуна о трошењу средстава.

Такође је усвојен и Програм рада за 2018. годину. На основу изнесених проблема са којима се суочавају запослени у компанији “ Бинго РС “ , а који су презентовани на састанку, предсједница синдикалне организације Смиља Керић предложила је Програм рада у следећим правцима дјеловања:

• Синдикализација – повећање броја чланова у свим градовима и објектима
  • Већа едукација из радно правне области
  • Повећање плата и накнаде за трошкове превоза
  • Бољи начин обезбјеђења топлог оброка и у квалитету и у новчаној вриједности
  • Престанак прековременог рада гдје га има, односно плаћање истог, и
  • Правичније плаћање за рад на дане државних и вјерских празника.

На састанку је усвојен нови Правилник о додјељивању материјалне помоћи члановима синдикалне организације и изабрана Комисија за додјелу помоћи.

Синдикалци су присуствовали и семинару из радно – правне области који је одржао дипломирани правник Небојша Бљајић, запослен у Служби за бесплатну правну помоћ Савеза синдиката Републике Српске.

Предсједник Синдиката трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске Горан Савановић, изразио је велико задовољство радом синдикалне организације и најавио разговоре са руководством компаније “ Бинго “ у Тузли.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]