Одлуком о цијени рада повећане плате запосленима са високом стручном спремом, Синдикат ОНК тражи повећање за све запослене у области образовања и културе

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о цијени рада и тиме одредила повећање плата запосленима у области образовања и културе са високом стручном спремомза 8%.

“ Они који ће добити ово повећање су сви наставници и сви стручни сарадници са високом стручном спремом. Ми у Синдикату образовања, науке и културе Републике Српске сматрамо да је то само први корак, и у том смислу смо задовољни. С друге стране, незадовољни смо јер запослени који имају плату од 450 КМ неће осјетити ово повећање те је потребно пронаћи рјешење да се плате повећају и овим радницима, то јест свим запосленима у овим областима. “ рекао је Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске.

Више од 13 хиљада запослених ће од 1. јануара имати веће плате у износу од око 100 КМ, у зависности од платног разреда у ком се налазе, и то је први корак у усклађивању платних коефицијената који би требали бити у потпуности усклађени до 2022. године.

Прилог АТВ

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ