Одлуком о цијени рада повећане плате запосленима са високом стручном спремом, Синдикат ОНК тражи повећање за све запослене у области образовања и културе

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о цијени рада и тиме одредила повећање плата запосленима у области образовања и културе са високом стручном спремомза 8%.

“ Они који ће добити ово повећање су сви наставници и сви стручни сарадници са високом стручном спремом. Ми у Синдикату образовања, науке и културе Републике Српске сматрамо да је то само први корак, и у том смислу смо задовољни. С друге стране, незадовољни смо јер запослени који имају плату од 450 КМ неће осјетити ово повећање те је потребно пронаћи рјешење да се плате повећају и овим радницима, то јест свим запосленима у овим областима. “ рекао је Драган Гњатић, предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске.

Више од 13 хиљада запослених ће од 1. јануара имати веће плате у износу од око 100 КМ, у зависности од платног разреда у ком се налазе, и то је први корак у усклађивању платних коефицијената који би требали бити у потпуности усклађени до 2022. године.

Прилог АТВ

Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња