Нов начин исплате топлог оброка радицима Бинга у Републици Српској

Након што су на састанку Синдикалне организације БИНГО РС  у Теслићу 12. априла 2018.године истакли своје проблеме и захтјеве према послодавцу, данас је  у Тузли одржан састанак пословодства компаније Бинго, на челу са директором Едином Ибрахимовићем , и представника Синдиката трговине ,угоститељства ,туризма и услужних дјелатности Републике Српске. У делегацији СТУД РС поред предсједника Горана Савановића, били су Недељка Трифуновић , замјеник предсједника синдикалне организације Бинго РС  и Небојша Бљајић, дипломирани правник ССРС из РСЦ Добој. На дневном реду су се нашли захтјеви радника , а након двочасовних разговора заједнички је констатовано:

• Топли оброк радницима Бинга у Републици Српској од 1.јуна 2018 године исплаћиваће се у новцу у висини 6,30 КМ  за сваки радни дан /максимално 164 КМ за 26 радних дана/.Укидају се све кухиње у Бинго продајним објектима у Републици Српској.
  • У току другог дијела 2018 године радницима који испуњавају законске услове исплатиће се регрес за годишњи одмор за 2018.годину.
  • У Добојском највећем објекту , промјениће се начин генералног чишћења објекта и вршиће се два пута мјесечно при крају радног времена.
  • Пословодство ће размотрити захтјев  синдиката за повећање плате за 10 %,,иако је по њиховим ријечима  најнижа плата у компанији за последњих 6 мјесеци повећана 21% а стални им је план побољшање  стандарда запослених.
  • Такође ће се преиспитати начин исплате трошкова превоза на посао.Синдикат инсистира на примјени Уредбе Владе Републике Српске.
У делегацији СТУД РС поред предсједника Горана Савановића,били су Недељка Трифуновић ,замјеник предсједника синдикалне организације Бинго РС и Небојша Бљајић, дипломирани правник ССРС из РСЦ Добој

У Републици Српској у компанији Бинго је запослено 1088 радника и следећи потез синдиката је већа синдикализација.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати