Никола Црнчевић нови предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске

Синдикат здравства и социјалне заштите Републике Српске добио је ново руководство, а на чело овог синдиката изабран је Никола Црнчевић. Делегати Скупштине Синдиката здравства и социјалне заштите РС су 19.6.20201. године у Теслићу бирали између два кандидата – Николе Црнчевића и Зорана Милутиновића. Од укупно 47 делегата, присутна су била 43, а Црнчевић је добио подршку 26 делегата. За Зорана Милутиновића гласало је њих 17.

Програмом рада за период 2021-2025. година, који је усвојен на Скупштини, предвиђен је, између осталог, наставак преговора са Владом Републике Српске око повећања плата запосленим у области здравства и социјалне заштите РС, те рад на измјени Закона о платама и закључивању посебних колективних уговора у области здравства и социјалне заштите.

На Скупштини су изабрани чланови  Републичког и Надзорног одбора и чланови Статутарне комисије.  Усвојен је  Извјештај о раду за период 2017-2021. година.  Скупштини у Теслићу присуствовали су Ранка Мишић, предсједница Савеза синдиката РС и Горан Станковић, генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске.

Никола Црнчевић је рођен 24.04.1975. године и по занимању је медицински техничар, запослен у УКЦ Републике Српске. Од 1996. године ради у области здравства и дугогодишњи је активиста Синдиката здравства и социјалне заштите РС. Предсједник је најбројније синдикалне организације која дјелује у Синдикату здравства и социјалне заштите Републике Српске. Ожењен је, отац двоје дјеце. Никола Црнчевић је дугогодишњи спортиста и добровољни давалац крви.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!