Настављени преговори са Министарством правде РС о повећању плата и издвајању топлог оброка и регреса

Добра сарадња Синдиката правосуђа Републике Српске и ресорног министарства биће настављена, како би се за запослене у тој области обезбијeдила најбоља могућа рјешења, када је у питању Посебни колективни уговор и унапређење материјалног положаја, закључено је након заједничког састанак предсједника Синдиката правосуђа Републике Српске Синише Петровића и министра правде у Влади Републике Српске Антона Касиповића, који је одржан данас у Бањалуци.

Предсједник Синдиката правосуђа Републике Српске Синиша Петровић тврди да ће нови Посебни колективни уговор бити рађен у интересу запослених у институцијама правосуђа Републике Српске. Подсјећа да је Синдикат у смислу најављеног повећања плата у Српској од 10 одсто од августа сугерисао да ствари на том плану треба хитно убрзати с обзиром на растућу инфлацију.

„Има простора да се испоштује наш захтјев да се врати накнада за топли оброк на постојеће платне коефицијенте за буџетске кориснике с обзиром на повећане приходе у БиХ од индиректних пореза. Предложили смо министру Касиповићу да се као потпредсједник Владе заложи за то на сједници Владе“, рекао је Петровић.

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић најавио је да ће са синдикалцима бити разговарано и о питању регулисања топлог оброка.

„Пратићемо политике Владе Српске и преузео сам као обавезу да додатно аргументујем ставове синдиката с обзиром да је то, између осталог, мој респект према запосленима у овој области. Заједно радећи можемо понудити најбоља могућа рјешења“, рекао је Касиповић.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!