Миграције – радни услови, изазови за мигрантске раднике и синдикате, Трећи Конгрес Уније слободних синдиката Црне Горе, Подгорица 30.10. – 02.11. 2017. године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду Конференције о теми „Миграције – радни услови, изазови за мигрантске раднике и синдикате“ која ће се одржати у Подгорици у Црној Гори у складу са активностима планираним Пројектом „На путу ка ЕУ“ под покровитељством Европске конфедерације синдиката и Европске комисије.
Циљ Конференције је размјена искустава везана за политичке и економске миграције, процесе миграција на тржишту рада са посебним акцентом на мигранстке раднике у секторима туризма, транспорта, угоститељства и пољопривреде гдје су радни услови испод минимума предвиђеног законима и колективним уговорима.
У раду Конференције ће учествовати предсједници и генерални секретари савеза синдиката бивше Југославије који су чланице Регионалног синдикалног савјета „Солидарност“.
Након Конференције, предсједници савеза синдиката из земаља бивше Југославије, чланица регионалног синдикалног савјета „Солидарност“, присуствоваће и Трећем редовном конгресу Уније слободних синдиката Црне Горе који се одржава 1.новембра 2017. године.
Конгресу ће присуствовати и предсједница Ранка Мишић.

Свечана академија, Вијећница Банског двора Бањалука, 17.12.2018. у 16.00 часова

Грански синдикати
Поводом одласка 52. групе дјеце из Републике Српске и Федерације БиХ на једноипомјесечни одмор и опоравак на Сицилију и Сардинију, у понедјељак 17. децембра 2018. године, са почетком у 16,00 часова, у Вијећници Банског двора [опширније]
Улога синдиката у реформама пензионих система и побољшања друштвеног и материјалног положаја пензионера у земљама региона