Миграције – радни услови, изазови за мигрантске раднике и синдикате, Трећи Конгрес Уније слободних синдиката Црне Горе, Подгорица 30.10. – 02.11. 2017. године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду Конференције о теми „Миграције – радни услови, изазови за мигрантске раднике и синдикате“ која ће се одржати у Подгорици у Црној Гори у складу са активностима планираним Пројектом „На путу ка ЕУ“ под покровитељством Европске конфедерације синдиката и Европске комисије.
Циљ Конференције је размјена искустава везана за политичке и економске миграције, процесе миграција на тржишту рада са посебним акцентом на мигранстке раднике у секторима туризма, транспорта, угоститељства и пољопривреде гдје су радни услови испод минимума предвиђеног законима и колективним уговорима.
У раду Конференције ће учествовати предсједници и генерални секретари савеза синдиката бивше Југославије који су чланице Регионалног синдикалног савјета „Солидарност“.
Након Конференције, предсједници савеза синдиката из земаља бивше Југославије, чланица регионалног синдикалног савјета „Солидарност“, присуствоваће и Трећем редовном конгресу Уније слободних синдиката Црне Горе који се одржава 1.новембра 2017. године.
Конгресу ће присуствовати и предсједница Ранка Мишић.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]