„ Механизми Б „ из Градишке позитиван примјер социјалног дијалога и односа према радницима

„ Механизми Б „ из Градишке позитиван примјер социјалног дијалога и односа према радницима
„ Механизми Б „ из Градишке позитиван примјер социјалног дијалога и односа према радницима

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић посјетио је данас, 06.03.2019. године предузеће „ Механизми Б „ у Градишци. У овом успјешном предузећу су одлучили да политиком повећања зарада задрже квалитетну радну снагу и спријече одлазак квалификованих радника у иностранство, првенствено у Њемачку и Словенију.

Након прошлогодишњег повећања плата и увођења стимулативног плаћања, у плану је и ново повећање зарада, што су након разговора потврдили и директор предузећа Бобан Чегар и предсједник Пеулић.

„ Погрешно је штедити на зарадама запослених, треба извршити рационализацију других трошкова, подићи продуктивност и поштено платити раднике. То је наша пословна политика. Увјерен сам да ће већина послодаваца који желе опстати на овим просторима, примјенити ту политику „ , изјавио је директор Бобан Чегар након састанка.

Предсједник Пеулић је након састанка изјавио да се залаже да искрени  и поштени послодавци имају и одређене повластице од државе. У овом случају посебно је истакао рефундацију средстава за боловање, јер у овом предузећу ради око 95 % жена, те је висока и стопа породиљског боловања.

Предсједник синдикалне организације у предузећу „ Механизми Б „ Сања Раца је истакла да је ово предузеће по много чему испред осталих, а посебно имајући у виду услове рада, редовност исплате плата и примјену најновијих свјетских стандарда.

„ Сви се трудимо да предузеће учинимо пријатним мјестом за рад, томе доприносе и стимулативне зараде, те су међуљудски односи на високом нивоу, што води повећању продуктивности и квалитету производа.„ , изјавила је Раца.

Предузеће „ Механизми Б „ послује од 2004. године и тренутно запошљава готово 120 радника. Сарађују са свјетски познатим компанијама, а од прошле године су почели стипендирати и студенте машинског и електротехничког факултета, те доприносе квалитету извођења практичне наставе у Техничкој школи Градишка.


Последње вијести

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]
Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]