Форум синдиката југоисточне Европе је почео са радом  1999.године под називом Форум синдиката Балкана Европске конфедерације синдиката. Циљ оснивања овог Форума био је укључивање у рад Пакта стабилности за југоисточну Европу и радио је на стварању ефикасне социјалне димензије политика економских и социјалних реформи у овом дијелу Европе. Овај Форум и даље ради на континуираном развоју социјалне димензије процеса стабилизације и придруживања Европској унији у регији у складу са Порграмом достојанственог рада међународне организације рада и европским социјалним моделом.
Форум синдиката југоисточне Европе, чији је члан и Савез синдиката РС, је мрежа организација заинтересованих за постизање заједничких ставова и активности у свјетлу изградње регионалне политике и придруживања ЕУ.
Форум се састаје једном годишње на највишем нивоу чију техничку и организацијску подршку пружа канцеларија МКС/ПЕРВ-а из Сарајева.

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!