Међународна конференција на тему “ Синдикално организовање – међународно искуство у јачању синдикалне базе “ , Јахорина, 29. и 30. новембар 2018. године

Међународна конференција на тему " Синдикално организовање - међународно искуство у јачању синдикалне базе ", Јахорина, 29. и 30 новембар 2018. године

У организацији фондације Friedrich Ebert Stiftung на Јахорини се 29. и 30. новембра одржава Међународна конференција на тему “ Синдикално организовање – међународно искуство у јачању синдикалне базе „. У раду конференције учествују представници синдикалних централа из Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Албаније и Федерације БиХ, те сви чланови предсједништва Савеза синдиката Републике Српске.

Фондација Friedrich Ebert Stiftung подржава синдикате широм свијета у њиховој улози независних и демократских реформских снага. У контексту глобалне социо – економске путање, на којој је притисак на раднике и синдикате у последње двије деценије растао, фокус је поново стављен на један од кључних елемената политичке и преговарачке моћи синдиката, а то је синдикално организовање. Синдикати се у цијелој регији суочавају са огромним изазовима када се ради о синдикалном организовању у приватном сектору.

Циљ Конференције је размјена искустава са посебним акцентом на најбоље примјере из праксе у синдикалном организовању из цијелог свијета, те осврт на савремене изазове синдикалног организовања у регији. Панелисти и модератори ће бити стручњаци из ове области.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]