Кроз коректан социјални дијалог до повећања плата за све раднике и Општег колективног уговора, захтјев Савеза синдиката Републике Српске новој Влади РС ( Фото АТВ )

Делегација Савеза синдиката Републике Српске коју је предводила предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић, а у којој су били и Драган Гњатић, предсједник Синдиката ОНК и потпредједник ССРС, Горан Станковић генерални секретар ССРС и Данко Ружичић, предсједник Синдиката текстила, коже и обуће РС, састала се у Административном центру Владе РС са мандатаром за састав нове Владе Републике Српске Радованом Вишковићем на консултативном састанку за састав нове Владе РС.

На састанку је разговарано о програмима и активностима које се реализују кроз  Економско – социјални савјет Републике Српске, те о реализацији мјера из Меморандума потписаног између Савеза синдиката Републике Српске и Владе РС.

Након састанка предсједник  Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да ће Савез синдиката Републике Српске кроз коректан социјални дијалог тражити да се већ у првом кварталу наредне године дође до рјешења за повећање плате свим радницима и до потписивања Општег колективног уговора.

Такође, поред повећања плата свим радницима и повећања најниже плате, кључни захтјеви Савеза синдиката Републике Српске односе се на усвајање измјена и допуна Закона о раду и Закона о посредовању при запошљавању. Доношење Стратегије заштите на раду такође је један од захтјева Савеза синдиката Републике Српске према новој Влади РС.

Мандатар Радован Вишковић је изразио увјерење да ће Влада по свим важним питањима уважавати ставове социјалних партнера, уз  консултације и отворен дијалог, те да је заједнички циљ Владе и Савеза синдиката Републике Српске унапређење материјалног положаја радника у Републици Српској.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати