Конкурс за новинарску награду за студенте и студенткиње новинарства и комуникологије на тему “ Стање радних права новинара и медијских радника у БиХ „

Конкурс за новинарску награду за студенте и студенткиње новинарства и комуникологије на тему " Стање радних права новинара и медијских радника у БиХ "
Конкурс за новинарску награду за студенте и студенткиње новинарства и комуникологије на тему " Стање радних права новинара и медијских радника у БиХ "

Удружење БХ новинари и Европска федерација новинара расписали су конкурс за новинарску награду за студенте / студенткиње новинарства и комуникологије за најбоље написан рад који описује стање радних права новинара и медијских радника у Босни и Херцеговини.

Право учешћа имају студенти и студенткиње журналистике и комуникологије са јавних и приватних универзитета у Босни и Херцеговини, уз достављање доказа о студентском статусу и називу одсјека ( скенирана прва страница индекса или потврда с факултета ).

Одлуку о најбољем раду донијеће четворочлани жири састављен од представника академске заједнице, новинара, представника Удружења БХ новинари и представника Европске федерације новинара.

Побједнички рад биће награђен са 500 КМ и објављен на веб страници Удружења БХ новинари.

Радови се достављају на е – маил адресу bhnovinari@bhnovinari.ba или на rea.adilagic@bhnovinari.ba најкасније до 01. марта 2019. године.

Конкурс се реализује уз финансијску подршку Европске уније и УНЕСЦО – а.

Погледајте и на овом линку.


Последње вијести

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Савез синдиката РС
Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Савез синдиката РС
Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]