Конференција ССРС о динамици реализације мјера из Меморандума потписаног са Владом РС

Савез синдиката Републике Српске уз подршку Међународне конфедерације синдиката – канцеларија Сарајево организује конференцију на тему:

„ Креирање политика и мјера Савеза синдиката Републике Српске за 2019.годину у вези реализације Меморандума о заједничким мјерама за период 2018-2020. године закљученим између Савеза синдиката РС и Владе РС“

Конференција се одржсава у сриједу и четвртак, 13. и 14. 03. 2019.године у Теслићу.

Конференцији присуствује и представница Међународне конфедерације синдиката из канцеларије Сарајево Ениса Салимовић

У раду конференције учествују предсједници гранских синдиката – чланови Предсједништва ССРС, правници из Службе за бесплатну правну помоћ ССРС, извршни секретари у регионалним синдикалним центрима и повјереници у синдикалним канцеларијама, као и представница Међународне конфедерације синдиката из канцеларије Сарајево Ениса Салимовић.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]