Конференција о теми „ Социјални и економски развој – синдикати и политика“ Сарајево, 21.фебруар 2018.године

Предсједница и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и Горан Станковић, учествују данас у Сарајеву у  раду Конференције о теми „Социјални и економски развој – синдикати и политика“ коју организује Регионални синдикални савјет „Солидарност“.

Циљ Конференције је размјена мишљења и искустава у вези европских интеграција Западног Балкана са посебним освртом на социјални и политички пејзаж – страначке везе и савезништва, моделима успостављања односа синдиката са политичким партијама, улоге синдиката, политичких партија, цивилног друштва и медија у процесу политичких и социјалних реформи као и ревитализовању начина спровођења идеја о колективним акцијама.

Поред предсједнице и генералног секретара Савеза синдиката РС, Конференцији присуствују и предсједници савеза синдиката земаља бивше Југославије – чланице РСС Солидарност, као и савјетник у Европској конфедерацији синдиката Петер Зајденек и Њена екселенција Августина Цвекова Карабашева, амбасадорка Републике Бугарске у БиХ због бугарског предсједавања Европском унијом.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]