Конференција о теми „ Социјални и економски развој – синдикати и политика“ Сарајево, 21.фебруар 2018.године

Предсједница и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и Горан Станковић, учествују данас у Сарајеву у  раду Конференције о теми „Социјални и економски развој – синдикати и политика“ коју организује Регионални синдикални савјет „Солидарност“.

Циљ Конференције је размјена мишљења и искустава у вези европских интеграција Западног Балкана са посебним освртом на социјални и политички пејзаж – страначке везе и савезништва, моделима успостављања односа синдиката са политичким партијама, улоге синдиката, политичких партија, цивилног друштва и медија у процесу политичких и социјалних реформи као и ревитализовању начина спровођења идеја о колективним акцијама.

Поред предсједнице и генералног секретара Савеза синдиката РС, Конференцији присуствују и предсједници савеза синдиката земаља бивше Југославије – чланице РСС Солидарност, као и савјетник у Европској конфедерацији синдиката Петер Зајденек и Њена екселенција Августина Цвекова Карабашева, амбасадорка Републике Бугарске у БиХ због бугарског предсједавања Европском унијом.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске