Конференција о промоцији покретања Пројекта подршке запошљавању ( Велика сала административног центра Владе Републике Српске )

На позив министра рада и борачко-инвалидске заштите РС, Миленка Савановића,предсједница Савеза синдиката РС, Ранка Мишић, учествоваће данас у раду Конференције о промоцији Пројекта подршке запошљавању која ће се  данас одржати у великој сали Административног центра Владе РС са почетком у 09.30 часова.

На конференцији ће се презентовати Пројекат подршке запошљавању, а учествоваће и министар индустрије, енергетике и рударства, Петар Ђокић, министар финансија, Зоран Тегелтија, те представници Свјетске банке и ЈУ „Завода за запошљавање Републике Српске.“

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]