Конференција о будућности рада Баку, Азербејџан, 12. и 13. септембар 2017. године

Представник Савеза синдиката Републике Српске, Драган Гњатић, учествује у раду подрегионалне конференције под називом “ Будућност рада “ коју организује Биро за радничка питања Међународне организације рада.
Конференција се одржава у Бакуу у Азербејџану а главни циљеви су изазови у свијету рада, расправа о Извјештају генералног директора Међународне организације рада са посебним освртом на достојанствен рад, организацију рада и производње, колективно преговарање а све у интересу заштите и промовисања радничких права.
Поред представника Савеза синдиката РС, конференцији присуствују и представници осталих синдикалних централа из земаља бивше Југославије.

Синдикална потрошачка корпа за мај 2019. године 1894,39KM

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у мају  2019.године, коштала је 1894,39 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 903,00 КМ, покривала са свега 47,67 одсто. Просјечна [опширније]

Статистички подаци за мај 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у мају 2019. године износи 903,00 КМ и већа је за 7,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у априлу [опширније]