Конференција о будућности рада Баку, Азербејџан, 12. и 13. септембар 2017. године

Представник Савеза синдиката Републике Српске, Драган Гњатић, учествује у раду подрегионалне конференције под називом “ Будућност рада “ коју организује Биро за радничка питања Међународне организације рада.
Конференција се одржава у Бакуу у Азербејџану а главни циљеви су изазови у свијету рада, расправа о Извјештају генералног директора Међународне организације рада са посебним освртом на достојанствен рад, организацију рада и производње, колективно преговарање а све у интересу заштите и промовисања радничких права.
Поред представника Савеза синдиката РС, конференцији присуствују и представници осталих синдикалних централа из земаља бивше Југославије.

Одржана сједница Економско - социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

Одржана сједница Економско – социјалног савјета РС, још увијек нема коначног договора о висини најниже плате за 2017. годину

У Бањалуци је завршена сједница Економско – социјалног савјета РС, договора о висини најниже плате за наредну годину још увијек нема. Преговори се настављају наредних дана. Погледајте прилоге РТРС – а из Српске данас и [опширније]
Данас сједница Економско - социјалног савјета Републике Српске, на дневном реду утврђивање приједлога одлуке о висини најниже плате за следећу годину