Конференција о будућности рада Баку, Азербејџан, 12. и 13. септембар 2017. године

Представник Савеза синдиката Републике Српске, Драган Гњатић, учествује у раду подрегионалне конференције под називом “ Будућност рада “ коју организује Биро за радничка питања Међународне организације рада.
Конференција се одржава у Бакуу у Азербејџану а главни циљеви су изазови у свијету рада, расправа о Извјештају генералног директора Међународне организације рада са посебним освртом на достојанствен рад, организацију рада и производње, колективно преговарање а све у интересу заштите и промовисања радничких права.
Поред представника Савеза синдиката РС, конференцији присуствују и представници осталих синдикалних централа из земаља бивше Југославије.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]