У Софији је, 15.маја 2018.године одржана Конференција на високом нивоу о економској и социјалној кохезији на Западном Балкану, која је заједнички организована од стране Европског економско-социјалног одбора   (EESC) и TAIEX (Технички инструмент за помоћ и размјену информација Европске комисије). На Конференцији се расправљало о процјени и перспективама европских интеграција на западном Балкану, економској и социјалној кохезији Западног Балкана, као и правима и оснаживању угрожених група (жене, млади  и мањинске групе). Закључци Конференције биће презентовани од стране предсједника EESC-a на Самиту шефова држава и влада ЕУ-Западни Балкан која ће се одржати 17. маја 2018. године, такође у Софији.

Савез синдиката Републике Српске је на овом скупу представљао генерални секретар Горан Станковић, који је све присутне упознао са тренутним проблемима са којима се суочава синдикат у Републици Српској, са посебним акцентом  на социјални дијалог, односно на стање у области колективног преговарања у вези измјена законских прописа из радно-правне области и колективних уговора.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске