У Софији је, 15.маја 2018.године одржана Конференција на високом нивоу о економској и социјалној кохезији на Западном Балкану, која је заједнички организована од стране Европског економско-социјалног одбора   (EESC) и TAIEX (Технички инструмент за помоћ и размјену информација Европске комисије). На Конференцији се расправљало о процјени и перспективама европских интеграција на западном Балкану, економској и социјалној кохезији Западног Балкана, као и правима и оснаживању угрожених група (жене, млади  и мањинске групе). Закључци Конференције биће презентовани од стране предсједника EESC-a на Самиту шефова држава и влада ЕУ-Западни Балкан која ће се одржати 17. маја 2018. године, такође у Софији.

Савез синдиката Републике Српске је на овом скупу представљао генерални секретар Горан Станковић, који је све присутне упознао са тренутним проблемима са којима се суочава синдикат у Републици Српској, са посебним акцентом  на социјални дијалог, односно на стање у области колективног преговарања у вези измјена законских прописа из радно-правне области и колективних уговора.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]