У Софији је, 15.маја 2018.године одржана Конференција на високом нивоу о економској и социјалној кохезији на Западном Балкану, која је заједнички организована од стране Европског економско-социјалног одбора   (EESC) и TAIEX (Технички инструмент за помоћ и размјену информација Европске комисије). На Конференцији се расправљало о процјени и перспективама европских интеграција на западном Балкану, економској и социјалној кохезији Западног Балкана, као и правима и оснаживању угрожених група (жене, млади  и мањинске групе). Закључци Конференције биће презентовани од стране предсједника EESC-a на Самиту шефова држава и влада ЕУ-Западни Балкан која ће се одржати 17. маја 2018. године, такође у Софији.

Савез синдиката Републике Српске је на овом скупу представљао генерални секретар Горан Станковић, који је све присутне упознао са тренутним проблемима са којима се суочава синдикат у Републици Српској, са посебним акцентом  на социјални дијалог, односно на стање у области колективног преговарања у вези измјена законских прописа из радно-правне области и колективних уговора.

Синдикална потрошачка корпа за април 2018. године 1883,17КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у априлу 2018. године, коштала је 1883,17 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 840,00 КМ, покривала  са свега 44,61 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за април 2018. године

Просјечна нето плата у Републици Српској исплаћена у априлу 2018. године износи 840,00 КМ и није се мијењала у односу на просјечну нето плату исплаћену у марту 2018. године. Синдикална потрошачка корпа за април 2018. [опширније]