У Софији је, 15.маја 2018.године одржана Конференција на високом нивоу о економској и социјалној кохезији на Западном Балкану, која је заједнички организована од стране Европског економско-социјалног одбора   (EESC) и TAIEX (Технички инструмент за помоћ и размјену информација Европске комисије). На Конференцији се расправљало о процјени и перспективама европских интеграција на западном Балкану, економској и социјалној кохезији Западног Балкана, као и правима и оснаживању угрожених група (жене, млади  и мањинске групе). Закључци Конференције биће презентовани од стране предсједника EESC-a на Самиту шефова држава и влада ЕУ-Западни Балкан која ће се одржати 17. маја 2018. године, такође у Софији.

Савез синдиката Републике Српске је на овом скупу представљао генерални секретар Горан Станковић, који је све присутне упознао са тренутним проблемима са којима се суочава синдикат у Републици Српској, са посебним акцентом  на социјални дијалог, односно на стање у области колективног преговарања у вези измјена законских прописа из радно-правне области и колективних уговора.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]